Le Mans: Porsche 1-2 på testdagen – efter flere afbrydelser

Foto: Niklas Majgaard/Boxengasse

Med testdagen og to gange tre timers banetid på Le Mans er optakten til årets Le Mans i fuld fart – og med testen fik vi også de første fingerpeg om styrkeforholdet til årets udgave. Her tog Porsche teten og endte eftermiddagen på toppen med to af tre Porsche Penske-racere, #6 og #4, mens Toyotas #8 skilte Porsche Penske i at tage hele top 3. Firer blev Michael Christensens Porsche #5.

Som altid til testdagen bliver banen bedre som dagen skrider frem. Toyota endte med at føre an om formiddagen, men over middag kom Porsche i gang. Nicklas Nielsens Ferrari #50 endte dagen som femtebedst og hurtigste Ferrari, mens BMW’s Art Car #20 blev nummer seks og Lamborghinis første testdag i Hypercar endte med en syvendeplads.

AF Corses Ferrari #83, Hertz Team Jota Porsche #12 og Toyota #7 runder top 10 af, mens det endte lige udenfor top 10 for Oliver Rasmussen, Jenson Button og Phil Hanson i 11. bedste tid. Mikkel Jensen og kollegerne i Peugeot #93 endte i 21. bedste tid, mens den anden Peugeot endte som 13. bedste.

Begge sessioner endte på røde flag

I LMP2 ændrede dagens opgave sig noget for COOL Racing og Malthe Jakobsen. Thyboens holdkammerat Lorenzo Fluxa endte formiddagens session med en afkørsel i Porschekurverne, og det gav dels et rødt flag, dels endte sessionen før tid. Bedre gik det ikke om eftermiddagen, for her endte det hele også nogle minutter før tid, da Kamui Kobayashi satte sin Toyota af i Indianapolis.

Frederik Vesti nåede tilbage fra sin tjans som reserve hos Mercedes AMG F1 i Montreal og fik sine omgange i eftermiddagens session. Cool-bilerne endte som nummer 14 og 16, mens David Heinemeier Hansson og Nielsen Racing endte i 11. bedste tid i klassen.


Dagens gode nyhed er til gengæld, at Cool Racing fik #37 tilbage på banen til eftermiddagens session, men det var på ingen måde den optimale forberedelse at skulle bygge bilen op igen i frokostpausen.

GT3’s første testdag som officiel klasse på Le Mans endte bedst for Corvette og TF Sport, som med #82 var én af tre biler under de fire minutter søndag eftermiddag. Foruden TF Sport Corvetten, så lykkedes det også for Heart of Racings Aston Martin #27 og Team WRT’s #31. Iron Lynx’ Lamborghini blev firer foran begge United Autosports’ McLarens og Iron Dames’ Lamborghini.

Næste danskerbil i tabellen er Frederik Schandorffs Inception Racing McLaren – østjyden kørte det sidste stint i bilen og de endte ud med 11. bedste tid. Marco Sørensen fik også æren af at lukke ballet for D’Station Racing, der endte 15. hurtigst. Mikkel O. Pedersen og Proton Competition Ford  tog 18. bedste tid, og de bliver fulgt af Spirit of Race med support fra Formula Racing, som med Johnny og Conrad Laursen endte som 19. bedst.

Interessant at bemærke er det også, at ingen af de to Porscher fra Manthey viste alverden, for de endte eftermiddagen som nummer 21 og 22.

Bilerne er tilbage på asfalten i Le Mans på onsdag, når det går løs klokken 14.oo med den første frie træning, mens der om aftenen fra 19 til 20 er kvalifikation og igen fri træning fra 22 til midnat.

Boxengasse følger traditionen tro årets Le Mans tæt, og i år med vores til dato største hold på stedet. Følg os på Facebook og i vores gruppe Nyt om Motorsport – så er du opdateret på verdens største sportsvognsløb og de i alt 13 danske kørere, der er til start i år.

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: