GT World Challenge Asia: Buus lige udenfor podiet på Okayama

Foto: SRO/GT World Challenge Asia

Bastian Buus fik i denne uge en meget sen opringning om at være stand-in i GT World Challenge Asia på japanske Okayama Circuit denne weekend. Første løb endte med en samlet femteplads og en tredjeplads i Pro/Am-kategorien for Buus og Origine-teamet – og med pole position til søndagens andet og sidste løb fik Porsches unge koldingenser vist potentialet frem.

Selve andetløbet endte lige udenfor skamlen, da Lamborghinis VSR-team tog mærkets første sejr i GT World Challenge Asia siden 2018 med Bian Ye og Edoardo Liberati. Lamborghinien startede som nummer fire, men de førte ved sving 1, og da regnen begyndte at falde, var Liberatis kald om skiftet til regndæk perfekt timet.

Starten blev til gengæld lidt noget rod, for JP de Oliveira i Mercedes blev snurret rundt i starten efter han ellers startede som toer, og regnen gik også ud over Fabian Schiller og Alessio Picariello, der begge måtte se deres løb gå op i røg – eller regn.

Buus og Origine forsøgte at holde fast, men måtte siden se sig sat af Porsche-kollegaen Dorian Boccolacci, som tog tredjepladsen – og efter stoppet forsvarede Chris Chia tredjepladsen trods gode forsøg fra Bastian Buus’ teamkollega Wei Lu.

Løbets resultat betyder imidlertid, at Wei Lu lykkedes med sit mål for weekenden – nemlig at udbygge sin mesterskabsføring. Den er nu på 16 point, og der er 50 tilbage at køre om i sæsonfinalen i Shanghai den 14-15. september.


Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: