Når starten i næste uge går til det tyske Sachsen Rallye, så bliver det med et dansk rallytalent til start i en lidt utraditionel bil. Mikkel Njor har i denne sæson vist stor fart i den nye Opel Corsa Rally4 herhjemme, og de præstationer har været medvirkende til, at en invitation til det tyske rally er tikket ind.

Bilen er for så vidt også en Corsa, men det er den nye Corsa-e rallybil, som Njor har fået chancen i, og derfor er der lagt op til en lidt speciel sæsonfinale for Njor.

Annonce:

– Jeg havde hørt lidt om den her elektriske cup, som bilen har i tysk rally. Jeg har et lille mål om at komme til udlandet at køre i 2022 og for at gøre en lang historie kort, så var Opel meget glade for det, jeg har vist herhjemme i år, så Karsten Isaksen og jeg er blevet inviteret ned for at køre elbil i Sachsen Rallye her sidst i oktober, forklarer han.

Den elektriske cup er ny, og umiddelbart er Njor også den første dansker, der kører elektrisk rally.

– Corsa-e har erstattet den Opel Adam Cup, der var i Tyskland, og nu bliver det så med elektriske biler. Det bliver megaspecielt. Jeg tror ikke det gør enorm forskel bag rattet, men det er sjovt at kunne være med i udviklingen, selvom man som motorsportsfan, kører og team helt sikkert skal vænne sig til det, siger han.

Hvor benzinvarianten, som Mikkel Njor har kørt i Danmark i år, leverer lige over 200 hk, så er der 136 i elversionen. Men leveringen af de 136 hk og 260 newtonmeter er meget anderledes – og det samme er lyden.

– Når man sidder med hjelm på, så hører man alligevel kun andenkøreren, men for publikum bliver det klart noget andet. Jeg håber, at det her kan blive starten på et udlandseventyr, for jeg har ambitioner med min sport og vil gerne se, hvor langt jeg kan drive det, forklarer Mikkel Njor og fortsætter:

– Jeg synes vi lykkedes med at vise, hvad der er at byde på i Rally4 i år, og at gå i Rally2 er desværre ikke økonomisk muligt. Der er udlandet et godt alternativ, for der er mange gode mærkecups som denne, og der er sågar præmiepenge i dem i fx Tyskland eller Frankrig. Der er en masse dygtige unge kørere med allerede denne gang i Sachsen Rallye, og jeg glæder mig til at kunne måle mig lidt med dem – forhåbentligt mere end denne ene gang.

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Leave a Reply