ACO dropper testdagen forud for Le Mans

Foto: Joao Filipe/AdrenalMedia.com/FIA WEC

Udsættelsen af årets Le Mans til weekenden den 19-20. september har givet arrangørerne ACO mere end ét hovedbrud at tage højde for med den nye situation, som alle står i på grund af coronavirussen Covid-19.

Det betyder nu, at der ikke kommer en testdag, som det ellers i mange år har været en tradition. Testen plejer at køre to uger inden selve løbet, men med den nye kalender har ACO valgt at droppe den.

Kort opsummeret, så ville dette tvinge ACO til at have testdagen en uge efter 24-timersløbet for motorcykler, som køres den 29-30. august. Og to så store begivenheder indenfor tre uger ville i sig selv skabe udfordringer, men også overfor teams og kørere har man vurderet, at programmet ville blive for pakket, forklarer ACO’s præsident Pierre Fillon i en pressemeddelelse.

– Le Mans finder nu sted den 19-20. september, og da testdagen typisk er to uger inden, vil det lægge et stort pres på deltagerne, da alle andre kalendre også er blevet ændret. Oven i det, ville testdagen skulle ligge en uge efter motorcyklernes løb den 29-30. august. At køre to store events på tre uger er allerede en udfordring, og vi har derfor måttet revidere vores prioriteter, siger han og tilføjer:

– Løsningen blev at ofre testdagen. Vi har fortsat frie træninger i løbsugen, og det giver alle tid til at teste materiellet og uerfarne kørere får lejlighed til at lære banen at kende. Vi kommer med nærmere detaljer i april, afrunder Fillon.


Det er i øvrigt første gang siden 2009/2010, at testdagen ikke finder sted. Dengang blev den droppet for at reducere omkostningerne for holdene i kølvandet på finanskrisen, men testen vendte tilbage i 2011.

ACO har i øvrigt åbnet for tilbagebetaling af billetter, der er købt direkte gennem www.lemans.org. Ifølge Fillon, så har man indtil videre tilbagebetalt billetter til henholdsvis bil- og motorcykelløbet til et par hundrede fans, som blev forhindret af de nye datoer.

 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: