Virtual Le Mans preview #2: Dansk simracer samarbejder med ByKolles

Foto: Burst ESport

Meget lig det Le Mans, der ikke blev denne weekend, men i stedet køres til september, så er dannebrog mest fremtrædende i GT-klasserne.

Det gælder også i Le Mans Virtual – hvor en enkelt dansker er til start i LMP2, og det er endda i et samarbejde mellem simracing og virkelighedens verden. Jesper Pedersen og Burst ESport har nemlig fundet sammen med ByKolles til denne weekend.

Feltets eneste dansker i LMP2 er Burst Esports Jesper Pedersen. Han er blevet en del af et samarbejde mellem det danske simracingteam og ByKolles, som normalt er at finde i LMP1 ude i virkelighedens verden.

Det er et samarbejde, som den østjyske simracer ser frem til at prøve af for alvor, når det hele går løs lørdag:

– At sidde i sådan et samarbejde er vildt. I toppen af simracing smelter meget i forvejen sammen med den virkelige verden, og jeg har da kørt løb mod en stribe af de store navne i diverse andre virtuelle langdistanceløb, siger Jesper Pedersen og fortsætter:
– Men det er afgjort stort at se Burst være med her. Hele ideen om Burst udsprang for to år siden ved et andet løb, og nu står vi her, og samarbejder med et LMP1-team. Det er en stor cadeau til det arbejde, som hele holdet har lagt i det.

Stor betydning for simracing


For den inkarnerede simracer er det samtidigt også et kæmpe skridt frem, at simracing nu rykker ind i en så stor liga.

– Nu er ACO pludselig bag det, og det kommer til at få stor betydning for simracing i det hele taget. Vi har i forvejen set en god udvikling på det seneste, men det vokser virkelig meget nu. Når man som jeg lever af og med simrace, så er det en fantastisk følelse at se det vokse – og jeg håber selvfølgelig, at mange vil tage interessen op og blive ved, siger han.

Samarbejdet mellem ByKolles og Burst har samtidigt fået en god start. I testløbene har Jesper Pedersen, der deler bil med Formula E-køreren Tom Dillmann, WTCR-køreren Esteban Guerrieri og den slovenske simracer Jernej Simončič, været i top fire hele vejen. Og målet er da også at være med helt fremme, når det skal afgøres på søndag.

– LMP2 er nok den hårdeste klasse. Der er virkelig kommet nogle gode folk ind, og jeg tror kvalifikationen bliver ultra tæt. Vi går helt klart ind til det med en god mavefornemmelse. Holdet og setuppet er rigtig godt, og jeg forventer, at vi er med helt fremme, afrunder Burst ESports Jesper Pedersen.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: