Virtual Le Mans preview #4: Jan Magnussen og Dennis Lind kører i gult

Foto: Kim Gripping/TCR Denmark/Boxengasse
Foto: Kim Gripping/Boxengasse & Xynamic/Gary Parravani

Senere i dag er Jan Magnussen tilbage hos Corvette, når Le Mans Virtual løber af stablen. For den danske Le Mans-veteran er simracing egentligt et ganske nyt tiltag, som for alvor har fået liv i køkkenet her gennem de seneste måneders lockdown.

Og nu er simracing blevet noget, som Magnussen regner med at holde fast i.

– Jeg er blevet en del vildere med simrace, end jeg lige troede. Det må jeg sige. Jeg troede, det skulle være lidt sjov lørdag aften, men som ude i virkeligheden er der en klar sammenhæng mellem hvor meget tid du bruger på det – og hvor god du er….. Så nu bruger jeg meget tid på det, konstaterer Jan Magnussen.

Til weekendens alternative Le Mans har Corvette kigget Jans vej, og det er noget, der glæder roskildenseren – som i øvrigt kører løbet sammen med nevøen Dennis Lind på et helt udsolgt Bone’s hjemme i Roskilde.

– Corvette-skilsmissen har trukket lidt ud, må man sige, men jeg er utroligt glad for, at de valgte mig. At det samtidigt lykkedes at få Dennis med på holdet er super godt. Det er på ingen måde et svært valg, for han er super god.


Vejen til Corvette #64 har budt på intensiv træning i sim over de seneste måneder med lockdown. Faktisk var sim-riggen én af to ting, som Jan Magnussen sørgede for at hente hjem, da Mette Frederiksen lukkede Danmark ned. Foto: Xynamic

Hurtig indlæring

Trods utallige kilometers simkørsel hos General Motors, så er simracing ikke noget, Jan Magnussen har praktiseret hjemme i mange år. Men det er gået stærkt i de seneste måneder, hvor Legends Trophy hos The Race skød frem og lynhurtigt blev til en slags genforening af nuværende og tidligere motorsportsstjerner verden over.

– Det sjoveste ved Legends er helt klart, at det samler folk, som du har kørt mod før i tiden, eller folk du har set op til. Det er alverdens navne – Fittipaldi, Button, Alonso og så videre – de er der allesammen. Jeg håber, at vi finder en måde at få Legends Trophy til at fortsætte på, den dag vi må køre igen, for det er virkelig sjovt, siger Jan Magnussen og tilføjer, at det hurtigt tog fart:

– Jeg debuterede og det gik nogenlunde. Så trænede jeg rimeligt meget til ugen efter – der røg lige 60 timer på klokken – og så vandt jeg. I øjeblikket bor storebrors knægt Mickey hjemme ved os, og vi har lidt en duel kørende på hotlaps. Jeg førte inden jeg tog til TCR testdage på Jyllandsringen (tirsdag og onsdag, red.), og kan se på billederne, at jeg skal hjem og finde mere tid igen…. Sådan er det altid hos os, vi er alle dårlige tabere på den gode måde, for ingen giver op, siger Jan Magnussen med et smil.

Gør du sådan i virkeligheden, så er du død

Magnussens forventninger til Le Mans Virtual er, at det bliver en tæt fight. Men holdet er stærkt, slår han fast:

– Det er svært at sige noget om forventningerne, for vi aner ikke rigtigt, hvor vi ligger. Tommy Milner og Dennis er rigtig gode i sim, og Alan (Terzic, red.) er eddermame god. Det er hele tiden forskellen på dem, der har kørt nogle hundrede timer og så dem, der har mange tusinde timer på, som gør forskellen. Simrace adskiller sig altså noget fra virkeligheden, og det er faktisk lidt en ulempe. De der simkørere gør ting, som jeg aldrig ville gøre i virkeligheden – for der ville du være død…

Jan Magnussen, Dennis Lind, Tommy Milner og Alan Terzic starter fra 12. pladsen i GTE senere i dag, når det går løs klokken 15.00.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: