Le Mans time 1: Stærk start for Porsche i GTE Am

Foto: Niklas Majgaard/Boxengasse

Årets Le Mans er i fuld gang, og hele vejen rundt har der allerede været en del action. Balladen startede lige efter starten, hvor #22 fra United Autosport i LMP2 blev kørt af banen rundt om første hjørne og endte i gruset.

Der var kaos fra første færd, da United Autosports #22 blev ramt og kørt af banen sekunder efter starten.

I den med danske briller største klasse, GTE Am, er Porsche generelt set kommet fantastisk fra start, og det varme vejr synes at passe godt til 911 RSR-modellens sugemotor. I føring for GTE Am var Team Project 1 Porsches Matteo Cairoli lige før timeskiftet. Italieneren fik en fantastisk start i bilen, han deler med Mikkel O. Pedersen og Nicolas Leutweiler.

Klassen føres aktuelt af Hardpoint Motorsport foran netop Cairoli, der er de på stint nummer to, mens Julien Andlauer og Harry Tincknell, ligeledes i Porscher, følger efter.

Nicki Thiim startede for Northwest AMR og aktuelt er han femmer i klassen. Tier er Marco Sørensen, som startede for britiske TF Sport, mens Michelle Gatting fik en uheldig start på løbet, da en tidlig punktering ramte Iron Dames-raceren. De er P21 i klassen lige nu.

En punktering kostede dyrt tidligt for Iron Dames og Michelle Gatting. Foto: Niklas Majgaard

Mikkel Jensen åbnede for Car Guy Racing og er aktuelt otter i klassen.


I GTE Pro er Porsche også kommet fint fra start, men er fortsat bag de to Corvette-racere, der fører 1-2 med Nick Tandy i #64 foran Antonio Garcia i #63. Kevin Estré er i #92 og er treer i klassen.

Samlet fører Toyotas to racere an med #7 foran #8, mens kampen i LMP2 pt står mellem et velkørende JOTA Sport, Prema og United Autosports, der var uheldige med den ene bil i starten.

JOTA fører med #38, der køres af Antonio Felix da Costa foran Premas Robert Kubica. Treer er Penskes Felipe Nasr foran WRT’s Mirko Bortolotti og IDEC Sports Paul Chatin, mens sekser i klassen er JOTA Sports #28, som Oliver Rasmussen er en del af. Den køres aktuelt af Charles Milesi.

AF Corse har lige været inde og skiftet Nicklas Nielsen ud med Francois Perrodo. De er lige kommet ud igen og er P4 i LMP2 Pro/Am og nummer 17 i LMP2-klassen.

Husk, at du får alt om årets Le Mans her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ , så er du opdateret! 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: