Officielt: Peugeot 9X8 får debut på Monza

fce789dbdba2af135a1b6a5cb7d41f18c90f751d
Foto: Peugeot Sport

Peugeots nye og længe ventede Hypercar når som bekendt ikke at få debut på Le Mans i år – men senere på sommeren bliver det alvor for det ambitiøse projekt, der skal sende Peugeot tilbage til toppen af sportsvognsracing efter en længere pause.

Team Peugeot TotalEnergies har i dag præsenteret bilen i Portimao – mindre end et år efter konceptbilen så dagens lys, og fem måneder efter bilens første test på bane. Siden har Peugeot fordelt på 25 testdage kørt over 10.000 testkilometer med den nye bil – særligt med fokus på at udvikle bilens drivlinje. Bilens design er et andet område, som har været særdeles omtalt det seneste år, og man har valgt at holde fast i filosofien om en bil uden en traditionel hækvinge.

9X8 og holdet bag. Foto: Peugeot

Resten af formatet i 9X8 kender vi. Det bliver en firehjulstrukket hybridbil med Peugeots 2,6 liters bi-turbo V6’er på baghjulene samt et 200 kW hybridsystem på forhjulene – et setup, som er udviklet i samarbejde med Marelli, mens bilens 900 volts batteri er udviklet af TotalEnergies og Saft.

Debuten bliver som sagt til 6 Hours of Monza den 10. juli, og dagens anden nyhed er, at holdene også er sat. James Rossiter har overtaget Kevin Magnussens forladte plads på løbsholdet, og Rossiter slutter sig derfor til Paul di Resta, Loic Duval, Mikkel Jensen, Gustavo Menzes og Jean-Eric Vergne. Holdsammensætningerne er endnu ikke på plads, men vil blive offentliggjort frem mod debuten. Det er i øvrigt også planen, at Peugeot 9X8’erne skal køre FIA WEC sæsonen ud, så de også kører 6 Hours of Fuji samt 8 Hours of Bahrain, skriver Peugeot i præsentationen.

Peugeot vil også være på plads til dette års Le Mans, hvor man i samarbejde med ACO har en stor udstilling på banens museum, og her vil man også kunne opleve konceptudgaven af 9X8, ligesom der i Fan Village kommer en særlig Peugeot 9X8-zone med merchandiseshop og så videre.


Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: