Road to Le Mans: GMB Motorsport vinder race 2!

Foto: Niklas Majgaard/Boxengasse

Danske GMB Motorsport tog med weekendens finale i Road to Le Mans ugens anden pokal, da Kasper H. Jensen og Kristian Poulsen kørte sejren i søndagens løb hjem.

Road to Le Mans køres over to løb i Le Mans-weekenden, og torsdagens første løb gav en tredjeplads til Kasper H. Jensen og Kristian Poulsen, som har været stærkt kørende over ugen til trods for en ganske restriktiv balance of performance på teamets tre Honda NSX GT3.

Løbet kastede – naturligvis, fristes man til at sige – et par afbrydelser af sig undervejs. Starten gik bedre end torsdagens, men første gang gennem Ford-chikanen var der ballade, da Jens Reno Møller i sin GMB Motorsport Honda NSX med #44 havde et sammenstød med en LMP3-bil så begge biler endte i muren.

GMB Motorsport havde en blandet dag på kontoret – mens Kasper H. Jensen og Kristian Poulsen med sejr tog weekendens anden tur på podiet i GT3, så måtte Jens Reno Møller og Gustav Birch udgå i #44 efter et sammenstød. Foto: Niklas Majgaard

Møller fik bilen i gang og kunne køre videre – men fik siden en drivethrough for kontakten og måtte siden parkere med en defekt som følge af uheldet.

Straf var der også til GT3-feltets førende, for Audi-teamet WRT fik blandt andre en straf for ikke at have fulgt startproceduren, og det endte med at bringe Kasper H. Jensen og #55 i spidsen af klassen.


Kristian Poulsen efter sit stint. Foto: Niklas Majgaard

Her kom Kasper H. Jensen under pres fra WRT-Audien og det blev til to vilde omgange som afslutning på løbet, hvor østjyden virkelig måtte ud at forsvare sig mod Audien. Det lykkedes for Kasper H. Jensen at holde momentum, og han kunne på Kristian Poulsens oplæg sikre GMB Motorsport sin første sejr på Circuit de la Sarthe foran netop Team WRT.

Glæde i GMB-lejren. Foto: Boxengasse

Malthe Jakobsens comebackshow

I LMP3 jagtede specielt Malthe Jakobsen et comeback efter en skidt, skidt torsdag aften for Cool Racing-teamet. Jakobsens bil har gennemgående været hurtigst af alle, men torsdagens startposition som nummer to endte med en tur i gruset, og en startposition som nummer 15 var således lørdagens udgangspunkt.

Bilen kom dog hurtigt frem i rækkerne efter Malthe Jakobsen kom til – og da den sidste safetycar kørte ind, kunne thyboen for alvor sætte jagten ind, hvilket hurtigt gjorde ham til én af dagens oplevelser i Road to Le Mans. Han fik kørt sig gevaldigt frem i rækkerne og endte med at sikre femtepladsen efter det svære udgangspunkt. Jakobsen satte desuden løbets hurtigste omgang på den 13. og sidste omgang.

For LMP3-feltets andet danske håb, Michael Markussen fra Team Thor, så startede det hele fra 19. pladsen, og Markussen fik den sidste halvdel af løbet. De endte som nummer 16.

Husk, at du får alt om årets Le Mans her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ , så er du opdateret! 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: