Deltagerlisten til Le Mans er klar!

Foto: FIA WEC

Så er den her – deltagerlisten til Le Mans 2023! 100-års-jubilæet tegner på alle fronter til at blive et brag af de helt store. De officielle billetkontorer har for længst meldt alt udsolgt, og vi kan se frem til et fantastisk felt med dansk repræsentation på tværs af alle klasser. Og for første gang siden Tom Kristensens sidste optræden i LMP1 for Audi i 2014 har vi danske kørere med i topklassen og med reelle bud på den generelle sejr.

Michael Christensen, Mikkel Jensen og Nicklas Nielsen er alle klar til et Le Mans på den allerstørste scene for henholdsvis Porsche, Peugeot og Ferrari i Hypercars, mens LMP2 og GTE Am også byder på dansk deltagelse i rigt mål.

2023 bliver også året, hvor vi igen har et decideret dansk team til start i form af midtjyske GMB Motorsport, som anført af teamejer René Birch og teamchef Casper Elgaard på rekordtid har taget turen fra debut i GT3-racing i Michelin Le Mans Cup til nu at være klar til debuten i verdens største motorløb. GMB Motorsport debuterede i 2022 i Le Mans Cup med tre Honda NSX GT3 Evo og sikrede sig titlen i 2022-mesterskabet. Med titlen fulgte en automatisk invitation til årets løb, og GMB Motorsport har over vinteren fået en Aston Martin Vantage GTE-racer i garagen som et led i teamets kombinerede planer på Le Mans og i European Le Mans Series, hvori teamet også debuterer i år.

Med til historien om GMB Motorsport er også det danske teams flotte entré på Le Mans i fjor, hvor det blev til henholdsvis sejr og en tredjeplads i optaktsløbet Road to Le Mans.

Én privat Porsche-Hypercar

Listen byder isoleret set på knapt så mange overraskelser, for vi kender allerede det flotte felt fra FIA WEC, og kørerne til nogle af de amerikanske tilføjelser i Hypercar er de eneste ubekendte i denne klasse. Til gengæld er der kun én privat Porsche 963 med i form af den fra JOTA Sport – Proton Competition arbejder også på en, men er altså ikke på listen.


I LMP2 og GTE Am er der til gengæld et par spændende elementer at fremhæve.

Først og fremmest, så har schweiziske Cool Racing fået en deltagelse i LMP2 Pro/Am, og derfor er der Le Mans-debut til Malthe Jakobsen, der i lighed med februars Asian Le Mans Series deler bil med den firedobbelte LMP2-vinder Nicolas Lapierre og bronzekører Alexandre Coigny.

De øvrige danske navne er alle fast inventar i FIA WEC og derfor forhåndsudtagne – det gælder foruden de tre danskere i Hypercar også for David Heinemeier Hansson og Oliver Rasmussen hos JOTA Sport i LMP2 og for Michelle Gatting og Iron Dames i GTE Am. Med til den historie hører dog, at flere teams i specielt GTE Am endnu ikke har offentliggjort deres fulde lineups til FIA WEC i år, så mon ikke der dukker flere danske navne op snart.

Der er desuden mulighed for endnu et dansk team til start – for Formula Racing er blandt reserverne og ligger nummer syv på reservelisten til 100-års-jubilæet. Feltet tæller 16 Hypercars, 24 LMP2-racere, 21 i GTE Am samt en enkelt innovativ bil, som er pladsen Hendrick Motorsports har med deres modificerede Chevrolet Camaro NASCAR, som skal køres af Jimmie Johnson, Jenson Button og Mike Rockenfeller.

Se hele listen her!

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: