Asian Le Mans Series: Inter Europol vinder race 2 i Dubai

Foto: Asian Le Mans Series & Jules Beaumont/Cool Racing

Weekendens andet løb i Asian Le Mans Series bød på fire nye timers spændende ræs på Dubai Autodrome, hvor det hele atter blev afgjort i de døende minutter på tværs af alle tre klasser.

Løbet blev i LMP2 i det hele taget lidt historien om ét skridt frem og to tilbage. Inter Europols Nolan Siegel, Christian Bogle og Charles Crews kørte sejren i hus efter en ellers rigtig ringe start på løbet, hvor bilen blev snurret rundt på den første omgang, og siden måtte trioen jagte det tabte ind.

Det lykkedes med en god strategi for det polske team, der bragte sig i spids med en halvanden time igen, da et forspring på over 30 sekunder forsvandt for DKR Engineerings Charlie Eastwood takket være en safetycarperiode.

DKR-raceren kom foran igen, men Eastwood kunne ikke holde Nolan Siegel bag sig til sidst, og den 18-årige amerikaner tog sejren, mens DKR Engineering for anden dag i træk blev snydt i de afgørende minutter.

Treer blev Nielsen Racings #24 med Ben Hanley, Rodrigo Sales og Mathias Beche, mens fjerdepladsen gik til lørdagens vindere, Algarve Pro Racing, som fik en punktering undervejs og tabte tid på dette.


I LMP2 var Malthe Jakobsen og COOL Racing ikke ramt af uheld som lørdag, men undervejs i løbet kostede et ekstra stop til Nicolas Lapierre tid, da franskmandens stop var 0,2 sekund for kort – og han måtte derfor ind for at undgå en senere straf.

Det sendte Malthe Jakobsen i bilen som sidste mand, og thyboen kørte en blændende finale, hvor han i de sidste minutter af løbet tog kampen op mod veteranen Neel Jani og overhalede schweizeren på sin vej til femtepladsen.

Malthe Jakobsen kørte et par stærke stints i jagten på et podie. Foto: COOL Racing/Jules Beaumont

Dobbelt op til BMW og Walkenhorst

I GT3 er Walkenhorst Motorsport og BMW godt på vej mod titlen med deres M4 GT3. Walkenhorsts Nicky Catsburg, Chandler Hull og Thomas Merrill vandt nemlig for anden dag i streg klassen med en meget overbevisende indsats, og svarede stærkt igen på en natlig justering af klassens BOP, hvor deres BMW M4 GT3 blev gjort 20 kilo tungere og fik reduceret ladetrykket.

Det fik dog ikke det store at sige, for BMW-trioen kørte et perfekt løb, og det endte så godt, at Thomas Merrill kunne køre i mål med en hel omgangs føring ned til Raffaele Marciello, der sikrede GetSpeed Mercedes andenpladsen efter en sen overhaling på AF Corse Ferraris Miguel Molina.

Firer blev det engelske McLaren-team Garage 59’s #88 med Benjamin Goethe, Tom Gamble og Alexander West, mens det ikke gik godt for de øvrige danske islæt i klassen.

Tæt fight i GT3 – men som tiden gik fik Walkenhorst Motorsport spolet et godt forspring ud med den nye BMW M4 GT3 og vandt for anden dag i træk. Foto: ACO/ASLMS

Formula Racing måtte parkere deres Ferrari med en times tid tilbage, og Ferrari-kollegerne fra Car Guy Racing med Mikkel Jensen, Frederik Schandorff og Takeshi Kimura på holdkortet, måtte også udgå.

Mikkel O. Pedersen gennemførte sammen med Nicolas Leutweiler og Matteo Cairoli, men Herberth Motorsport-Porschen havde også lidt problemer undervejs, og trioen måtte tage til takke med en 15. plads.

I LMP3 vandt DKR Engineerings #5, mens det blev til en niendeplads for CD Sports #1 med Michael Jensen, Valdemar Eriksen og Nick Adcock. CD Sports-trioen smed også vigtige sekunder på et stop  der blev for kort, hvilket i sidste ende blev dyrt.

I næste weekend afgøres Asian Le Mans Series 2023 med endnu to løb – de køres på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi lørdag og søndag.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: