Malthe Jakobsen sejrer for Cool Racing i Asian Le Mans Series i Abu Dhabi

21_ALMS_2023_B59I0710_Yas_Marina
Foto: Jules Beaumont/COOL Racing

Efter en førsteweekend i Asian Le Mans Series, hvor farten var der for Cool Racing og Malthe Jakobsen, men heldet udeblev, så fik denne weekends første af to løb på Yas Marina til gengæld et fantastisk udfald, for Malthe Jakobsen kørte Cool Racings første sejr i årets Asian Le Mans Series hjem og thyboen tog samtidigt sin første sejr i LMP2 med lørdagens løb på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi.

Cool Racing stillede til forskel fra sidste weekend i Dubai ikke med teamchef Nicolas Lapierre i bilen, men Alexandre Coigny fik kørt en god åbning på løbet og kunne give stafetten videre til Malthe Jakobsen, der kørte løbets anden halvdel. Jakobsen endte op med at være treer med knap 25 minutter igen bag United Autosports’ #22 og Algarve Pro Racings #25, men Jakobsen fik vendt billedet takket være kombinationen af en god strategi og at Algarve Pro Racing dummede sig med deres. Cool Racing havde i modsætning til United og Algarve Pro Racing klaret de obligatoriske 100-sekunders stop, og det blev afgørende.

Cool Racing ramte helt rigtigt på strategien i Abu Dhabi og det førte Malthe Jakobsen og Alexandre Coigny til deres første sejr i LMP2. Foto: Jules Beaumont/Cool Racing

Det satte Malthe Jakobsen og Cool Racing i en meget gunstig position, og Jakobsen kunne således køre ind til det sidste splash and dash-stop med over en omgangs føring. Han kom tilbage på banen med en fortsat stor føring og kørte sejren i hus, mens trængslerne for Algarve Pro Racing ikke var ovre. Med to minutter igen kørte Kyffin Simpson i muren i opløbssvinget, hvilket sendte Oliver Jarvis op på tredjepladsen i den anden United Autosports-racer.

– Det var helt fantastisk. Vi lærte rigtig meget i Dubai sidste weekend men fik det ikke helt til at lykkes derovre – til gengæld lykkedes det virkelig i dag. Fantastisk arbejde fra hele teamet, og jeg vil gerne rette en stor tak til Cool Racing og hele holdet bag, sagde Malthe Jakobsen til Asian Le Mans Series umiddelbart efter det ternede flag.

Højt humør på Yas Marina Circuit. Foto: Jules Beaumont/Cool Racing

Rødt flag for Formula Racing

Et større crash kostede en knap 50 minutter lang afbrydelse af løbet, da Johnny Laursen kørte galt i Formula Racings Ferrari 488 GT3. Laursen var tidligt i løbet indblandet i et mindre sammenstød med svenske Alexander West i Garage 59’s McLaren #88 samt med Mikkel Jensen i Car Guy Racings #57. Alle tre kørte videre, men Laursen måtte kort efter pitte for at få repareret skader fra det sammenstød.


Det førte imidlertid videre til, at Laursen lidt senere i løbets første time havde en ny kontakt, hvilket sendte ham hårdt i autoværnet. Laursen kom ud af bilen ved egen kraft og meldes ok, men uheldet skadede autoværnet så meget, at det måtte skiftes før løbet kunne fortsætte.

#88’eren fra Garage 59 med Benjamin Göthe, Marvin Kirchoffer og Alexander West endte senere også med at udgå efter et nyt sammenstød, mens Mikkel Jensen kunne køre uhindret videre og bragte sig helt i spids i sit stint.

GT3-løbet endte med en første sejr til Mercedes AMG GT3 i kraft af Haupt Racing Teams sejr lørdag. Sidste weekend endte som bekendt med dobbelt sejr til Walkenhorst Motorsport og den nye BMW M4 GT3, men Al Faisal Al Zubair, Luca Stolz og Martin Konrad var stærkt kørende mod slutningen af lørdagens løb og tog sejren med en omgang ned til Herberth Motorsports Porsche 911 GT3R med startnummer 91.

Mikkel O. Pedersen og Herberth Motorsports anden af tre racere, #20, endte med en tiendeplads i GT3, mens Car Guy Racing med Mikkel Jensen, Frederik Schandorff og Takeshi Kimura blev nummer 11.

I LMP3 vandt Nielsen Racing reelt set løbet i pitten og det bragte Tony Wells og Matt Bell i spids foran MV2S Racings Jerome de Sadeleer, Viacheslav Gutak og Fabien Lavergne. CD Sports to danske islæt i form af Valdemar Eriksen og Michael Jensen endte sammen med Nick Adcock som nummer otte i lørdagens løb.

Der resterer sæsonfinalen i Asian Le Mans Series samme sted i morgen. Det er med start klokken 12.00 dansk tid, og det kan naturligvis følges live på YouTube.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: