Valdemar Eriksen og Michael Jensen på podiet for CD Sport i Asian Le Mans Series-premiere

Foto: Asian Le Mans Series & Jules Beaumont/Cool Racing

Sæsonen er i gang i Asian Le Mans Series, og lørdag eftermiddag dansk tid blev det første af fire løb på bare to weekender kørt.

Det blev et premiereløb, der endte som en lidt blandet omgang for de danske aktører – og bedst gik det for franske CD Sport i LMP3, hvor Valdemar Eriksen sammen med Michael Jensen og britiske Nick Adcock fik en absolut godkendt sæsonstart og åbnede med en tredjeplads i klassen.

Dermed debuterer Valdemar Eriksen også i LMP3 med en tur på skamlen, mens Michael Jensen som bekendt var med til at føre netop CD Sport til mesterskabet og den eftertragtede invitation til Le Mans i sidste års Asian Le Mans Series.

Sammenstød blev dyrt for COOL Racing

Sæsonpremieren kom lidt forsinket i gang, da man måtte reparere et autoværn på banen efter et uheld under kvalifikationen, og derfor blev det også med mere kørsel i mørke end først planlagt. I LMP2 formåede Alexandre Coigny ikke at følge fredagens flotte takter fra Malthe Jakobsen hos COOL Racing, og LMP2-feltet blev derfor ført an af Inter Europols Charles Crews foran DKR Engineerings #3, mens Coigny startede løbet for COOL Racing fra femte position.

Kampen om den generelle sejr i LMP2 endte med at blive en fight mellem netop DKR Engineering samt Algarve Pro Racing og 99 Racing – og en tæt kamp af slagsen endda. Det gik helt frem til den sidste runde stop, hvor Algarve Pro Racing fik skabt grobund for sejren ved at komme først ud, og det sendte sejren i hænderne på James Allen, Kyffin Simpson og John Falb, som slog DKR Engineerings Charlie Eastwood, Salih Yoluc og Ayhancan Guven, mens 99 Racing tog tredjepladsen med Nikita Mazepin, Neel Jani og Gonzalo Gomes.


Det tidlige uheld fra Alexandre Coigny blev dyrt for COOL Racing, som ikke fik mulighed for at kæmpe med om sejren i race 1 af 4. Foto: Jules Beaumont/COOL Racing

COOL Racing fik aldrig rigtigt chancen for at vise formatet i lørdagens løb, efter Alexandre Coigny i løbet af den første time var indblandet i et sammenstød med en GT-racer og spandt af banen. Det kostede et par omgange, og selvom det schweiziske team satte jagten ind for at hente det tabte, så måtte de tage til takke med en ottendeplads – tre omgange efter Algarve Pro Racing.

I GT3 blev det til sejr for BMW og Team Walkenhorst Motorsports Nicky Catsburg, Chandler Hull og Thomas Merrill. Catsburg kørte bilen i mål, og klarede at tage sejren i land til trods for et sent, ekstra pitstop. Stoppet sendte Haupt Racing Mercedes AMG’s Luca Stolz i føring med få minutter igen, men Stolz kunne heller ikke få benzinen til at slå til.

Stolz gik i pit endnu senere og måtte se sin føring blive vekslet til en tredjeplads, da han først blev passeret af Nicky Catsburg i Walkenhorst-BMW’en og dernæst kom GetSpeeds Mercedes med startnummer #10 også forbi inden Stolz kunne køre ud af pitlane igen. Bedste dansker i GT3 blev Mikkel O. Pedersen med Herberth Motorsport på en femteplads i klassen, mens det blev til en 8. plads for Formula Racing i det danske Ferrari-teams comeback i racing under ACO.

Mikkel Jensen, Frederik Schandorff og Takeshi Kimura landede niendepladsen i GT3.

Asian Le Mans Series fortsætter i morgen, søndag. Det er med start fra klokken 12.00 dansk tid og optakt fra 11.30.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: