Alpine klar med WEC-lineup: Mick Schumacher klar til sportsvognsdebut

Mick_Schumacher (1)
Foto: Alpine

Alpine er blandt de næste nye mærker i FIA WEC’s Hypercars, og har i dag løftet sløret for de i alt seks kørere, som Alpine planlægger at sætte i de to A424-racere i den kommende sæson. Selve kørerfordelingen og bilernes endelige bemaling får vi at se ved en større lancering den 7. Februar næste år.

Til gengæld står det klart, at Mick Schumacher kan se frem til sin debut i sportscars. Foruden Schumacher tæller Alpines kørerbesætning et fortrinsvist fransk lineup i form af Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxiviere og Charles Milesi samt Paul-Loup Chatin. Derudover er østrigske Ferdinand Habsburg også klar til oprykning fra LMP2 til Hypercar med Alpine.

Og med et A424-projekt, som på alle plan er kørt ind i en afgørende fase af tests og forberedelser, så er det et lineup, som Alpines Vice President Bruno Famin ser frem til at slippe løs i FIA WEC.

– Vi er glade for at kunne præsentere de seks kørere, der skal i aktion for us i Hypercar i 2024. Vi søgte helt fra start at samle et hold, der ikke bare er hurtigt og stabilt, men som også har en god teamspirit. Det mener vi at have leveret med de her seks kørere – Nicolas kommer med erfaringen i endurance, Mick har erfaringer fra højeste niveau i F1, og vi har en kører som Charles, der kommer med et godt og ungdommeligt kig på det hele. Jeg er sikker på, at den forening af entusiasme og kvaliteter bliver et stort aktiv for os.

Mick Schumacher tilføjer overfor Alpine:


– FIA WEC med Alpine er et nyt kapitel i min karriere. Bilen er imponerende, og jeg ser helt vildt frem til at komme i gang. Jeg er jo vokset op i singleseaters, så at køre i en lukket sportsvogn er en oplagt mulighed for at kaste sig ud i en ny udfordring. Jeg har på alle plan savnet at køre ræs i år – det er det, jeg har elsket at gøre siden jeg var knægt, og det er altså svært at se andre køre, når man ikke selv er med. Langdistance bliver her en ny udfordring for mig, men jeg er mere end overbevist om, at vi får en masse fede stunder sammen hos Alpine.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: