Asian Le Mans Series: Jakobsen-sejr i Abu Dhabi vender op og ned på titelkampen

Foto: Algarve Pro Racing & Asian Le Mans Series

Finaleweekenden i Asian Le Mans Series er nu midtvejs, og mens vi skal vente et døgns tid på at få udløst spændingen om, hvilke teams, der sikrer sig direkte billet til Le Mans i LMP2 og GT3, så blev weekendens første løb en vild rutsjebanetur. Det blev også et løb med et resultat, som pænt sagt har vendt op og ned på duellen om de eftertragtede startpladser i begge nævnte klasser.

Faktisk blev det hele sat i spil af ét sammenstød under en safetycarperiode, men den vender vi tilbage til. Ved det ternede flag endte det hele med en kæmpe succes for Malthe Jakobsen og Crowdstrike Racing, som med et par smarte, strategiske træk fik vekslet en lidt lunken eftermiddag til én, der potentielt kan blive mesterskabsafgørende. Et rødt flag med cirka en halv time tilbage afbrød løbet, men det passede sådan med teamets sidste stop, at de lige havde været inde til et nødstop under safetycar – og kunne dernæst tage et stop med genstarten og skyde frem i spidsen idet deres sidste pitstop krævede mindre benzin end konkurrenternes.

Det giver med danske briller en meget interessant pointstilling efter lørdagens løb, for 99 Racing var i en pæn føring inden i dag, men kombinationen af sejr til Crowdstrike og det at 99 Racing på spektakulær vis udgik, har bragt 99 Racings føring ned på bare 4 point. Og med 25 at køre om, er det derfor helt åbent.

Kørerskifte ved Crowdstrike Racing i Abu Dhabi. Foto: Algarve Pro Racing

Et crash åbner to titelkampe

Fra start blev feltet ledt an af det mesterskabsførende 99Racing, som til denne weekend har måttet skifte Nikita Mazepin ud med Felipe Albuquerque grundet at russeren er sygdomsramt. Ahmad Al Harthy kom godt fra land i 99Racing-bilen og førte an fra start, men siden blev han snurret rundt af Salih Yoluc i TF Sports #90 i en duel. Siden skulle det gå meget værre for omanien og det mesterskabsførende 99Racing. Først var de ved at løbe tør, og bilen måtte haltes tilbage til pitlane med yderligere tidstab til følge.

Heller ikke Crowdstrike og Malthe Jakobsens kollega George Kurtz slap helt for tidligt drama, da han tog en snurretur – der skete dog ikke andet end at han satte tid til.


Det første af to afgørende momenter kom til gengæld i time 2, efter Attempto Racings Audi var strandet efter en snurretur. Det bragte en safetycar på banen, og det var i forbindelse med at hele feltet var bag safetycar, at 99Racings Ahmad Al Harthy på en eller anden måde fuldstændig tabte bilen og bragede op bag i Pure Rxcing Porsches Alex Malykhin, der kørte den førende bil i GT3-mesterskabet. Begge biler udgik på stedet, hvilket effektivt set åbnede hele titelkampen i begge klasser.

I slutningen af tredje time gik det galt igen, da TF Sports Ben Tuck i en duel får ramt Riccardo Pera fra GR Racing således, at Pera og GR Racing-Ferrarien bliver sendt på tværs af asfalten og hårdt i barrieren. Det kostede en afbrydelse af løbet på lige over en halv time, men Pera kunne heldigvis gå fra uheldet. Afbrydelsen betød samtidigt at de sidste 26 minutter til målstregen blev en vild sprint, som Malthe Jakobsen og Crowdstrike Racing efter deres taktiske genistreg kom bedst ud af, fulgt af AF Corses Matthieu Vaxiviere og Laurents Hörr fra DKR Engineering.

CD Sports Michael Jensen og co. fik også vendt en lunken dag til en stor succes med det røde flag. CD Sport-raceren røg i føring på det, og de endte med sejr. Foto: ALMS

I LMP3 endte det også med sejr til en danskerbil, for her vandt CD Sports Michael Jensen, Nick Adcock og Fabien Lavergne deres anden sejr i denne sæson af Asian Le Mans Series – en sejr, der kom efter de bestemt heller ikke havde et nemt løb. Men i lighed med Jakobsen og Crowdstrike Racing, så ramte CD Sport også det røde flag optimalt og kunne i CD Sports tilfælde helt spare et stop. De vandt foran COOL Racings #17, mens danske High Class Racing også havde en fornuftig dag i Abu Dhabi og tog tredjepladsen med Anders Fjordbach, Seth Lucas og Auðunn Guðmundsson.

GT3-titelkampen blev rystet godt og grundigt af uheldet mellem Pure Rxcing og 99Racing, og endte med sejr til Triple Eight Mercedes og Jordan Love, var kampen om resten af skamlen vild. Marco Mapelli viste virkelig storform for tyske Leipert Motorsport i Lamborghini Huracan og serverede et par vilde overhalinger på sin vej forbi begge Optimum Motorsports McLaren-racere. Specielt Mapellis kamp med Sam de Haan var værd at skrive hjem om – høj klasse fra Mapelli.

Selve titelkampen i GT3 blev dog knapt så markant ændret som den i LMP2. De nærmeste udfordrere er GetSpeed Mercedes, og de var hele tiden i en hård jagt på et godt resultat, men smed selv vigtigt terræn væk, da de fik en straf for et sammenstød undervejs. Siden blev Fabien Schiller også snurret rundt i løbets slutning, hvilket heller ikke just hjalp GetSpeed. Heller ikke de andre titelbejlere fra Sainteloc havde en god dag og de endte i lighed med GetSpeed nede i rækkerne – GetSpeed nummer 10 og Sainteloc nummer 11.

Bastian Buus og EBM Porsche havde heller ikke nogen nem dag i Abu Dhabi og blev nummer 13, mens Morten Strømsted og Mercedes’ Team Motopark blev nummer 14.

Der resterer ét løb i årets Asian Le Mans Series, og det kan du se i morgen med start klokken 13.00. Streamen åbner 12.30:

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: