European Le Mans Series: Dobbelt dansk sejr i sæsonpremieren

Foto: COOL Racing/Twentyonecreations & European Le Mans Series/Focuspackmedia.de

European Le Mans Series-premieren på Circuit de Catalunya havde det hele og mere til – og endte med hele to danske sejre idet Malthe Jakobsen og schweiziske COOL Racing åbnede sæsonen ved at tage den generelle sejr – teamets og thyboens første i det generelle LMP2-klassement, i øvrigt.

Den anden danske sejr kom i GT3, hvor danske Formula Racing kørte et brag af et comebackløb og sejrede for første gang i European Le Mans Series siden de vandt mesterskabet tilbage i 2015. Det rundede en fantastisk weekend af for de danske håb på Circuit de Catalunya, efter High Class Racing vandt Michelin Le Mans Cup lørdag.

Malthe Jakobsen rundede et stærkt løb af for COOL Racing, og sikrede teamet sin første generelle LMP2-sejr i ELMS. Foto: COOL Racing

Vejen til sejr for COOL Racings #37 med Malthe Jakobsen, Ritomo Miyata og Lorenzo Fluxa startede fra femte position, men indledningsvist var det ikke COOL Racings #37, der førte an. Lorenzo Fluxa startede i bilen, og en stærk indledning på løbet førte dem hurtigt frem fra femte- til andenpladsen bag Filip Ugran fra United Autosports. Ugran forsøgte flere gange at slå et forspring, men mistede det hele tiden igen på trafik og småting. I stedet fik Fluxa ram på Ugran umiddelbart efter løbets første full course yellow. Ugran snorksov ved genstarten og blev sat på vej ned ad start/mål.

Start i Barcelona. Foto: COOL Racing/Twentyonecreations

Få øjeblikke senere var der igen dramatik, for her gik løbet i stykker for naboerne hos COOL Racing. Alejandro Garcia startede i #47, som han deler med Fredrik Vesti og Paul Loup Chatin. Sammenstødet var ikke ét, Alejandro Garcia kunne gøre meget ved. Ryan Cullen fik forsøgt lidt overambitiøst på indersiden, og det endte med, at begge biler holdt i gruset. Cullen fik da også skylden i dommertårnet kort efter og Vector Sport indkasserede en drivethrough for forseelsen.

Sammenstødet kom omvendt til at sætte tonen for de resterende tre timer og 30 minutter for Frederik Vestis side af COOL Racing-garagen, som endte ud med en 16. plads i premiereløbet, tre omgange nede.


I #37 overtog Miyata fra Garcia og fortsatte jagten, men var i lidt af en fight med Algarve Pro Racings Ollie Caldwell gennem sit stint – men fik genindtaget føringen og gikke give stafetten videre til Malthe Jakobsen, som kom ud som etter og holdt fast til det ternede flag.


For David Heinemeier Hansson og Nielsen Racing endte premieren med en 19. plads, fem omgange nede.

Hektisk start i Barcelona. Foto: ELMS

Sæsonpremiere endte i gigantisk skuffelse for Gatting og Iron Dames – Formula Racing vinder comebackløbet

Sæsonpremieren i LMGT3 blev en vild rutsjetur. Egentlig var Iron Dames i kontrol rigtig langt hen ad vejen, og Sarah Bovy byggede fra start videre på sin pole position fra lørdag. Sarah Bovy og Rahel Frey fik taget føringen og holdt den stort set hele vejen de første tre timer, men da Michelle Gatting tog over og kørte ud til den sidste time af firetimersløbet, gik det galt for Iron Dames.

Gatting kører ud af pitten, og man ser først en smule røgudvikling. Michelle Gatting stopper herefter bilen og siden kommer en marshal gående med en hjulmøtrik i hånden. Super ærgerlig sæsonpremiere for Iron Dames, der med deres Porsche 911 GT3R var mere end godt på vej mod at åbne sæsonen med sejr.

Iron Dames førte an fra start. Foto: ELMS

Med Porschen ude af billedet var der til gengæld Ferrari-duel for resten. Formula Racing kørte et brag af et comebackløb, og startede som nummer tre efter en hektisk optakt, hvor et crash under en test betød, at teamet kom meget sent til Barcelona. Den nye 296 GT3 havde det danske team til gengæld styr på direkte ud af kassen, og på oplæg fra først Johnny Laursen og dernæst Conrad Laursen kunne Nicklas Nielsen køre sejren hjem i duel med et andet Ferrari-team i egenskab af britiske GR Racing, der til denne sæson har skiftet fra Porsche til netop Ferraris nye 296.

Treer blev Iron Lynx’ Lamborghini Huracan #63, som Andrea Caldarelli sikrede tredjepladsen efter en skarp duel med Proton Competitions Julien Andlauer frem mod det ternede flag efter fire timer.

I LMP3 endte det med sejr til Team Virages #20 foran COOL Racing og Eurointernational. Danske Michael Jensen og RLR MSport endte lige udenfor podiet med en fjerdeplads.

European Le Mans Series er tilbage den første weekend i maj, når turen går til Paul Ricard.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: