FIA WEC: Iron Dames tager sidste pole position i GTE-klassens historie

5d87787d-b92b-7390-c22e-1aa0b83a2bea
Foto: Iron Dames

Der er helt med rette ekstra fokus på LMP2 og GTE-klasserne i Bahrain denne weekend, for det er sidste gang begge klasser er at finde i FIA WEC. Derfor var der også lidt ekstra historie at køre for i sæsonens sidste kvalifikation, da den blev holdt her til eftermiddag dansk tid.

Sarah Bovy og Iron Dames endte med at skrive historie i GTE Am. Egentligt var Thomas Flohr og AF Corse først ude med de hurtige tider, inden Ben Keating fik stemplet ind for Corvette. Også Ian James og Christian Ried fik budt ind for henholdsvis NorthWest AMR og Proton Competition, inden Bovy fik sat en stærk omgang sammen og gik i pole position.

Bovy havde siden et spin, men det var ikke nok til at forhindre hende i at sikre Iron Dames pladsen som det sidste team til at starte fra pole position i GTE. Facit endte i GTE Am med at Ahmad Al Harthy længe var næsthurtigst for Oman Racing Team by TF Sport Aston Martin – men han blev i en sen forbedring fra D’Stations Liam Talbot vippet ned som treer. Firer blev  en stærkt kørende Takeshi Kimura, som fik klemt Car Guys Ferrari ind foran Ben Keating i femtebedste tid.

I LMP2 endte pole position hos United Autosports Tom Blomqvist. Bedste udlæg kom fra Bent Viscaal og Prema Racing, men han måtte siden se sig toppet af Blomqvist, som starter foran Alpine Elf Racings Charles Milesi og Vector Sports Gabriel Aubry. Pietro Fittipaldi endte som ottendehurtigst for JOTA Sport i bilen, som han deler med Oliver Rasmussen og David Heinemeier-Hansson.

Sidst af de tre klasser kom Hypercar på banen til årets sidste dyst mod stopuret. Brendon Hartley endte med at tage pole position og udvidede dermed føringen i mesterskabet til 16 point over teamkollegerne i Toyota #7. Kamui Kobayashi satte #7 ind som næsthurtigst, mens Cadillacs Alex Lynn var tredjehurtigst foran Porsche Penskes Kevin Estré i #6 og de to Ferrarier i femte og sjette position.


FIA WEC-sæsonfinalen 8 Hours of Bahrain køres i morgen, lørdag. Det er med start 12.00 dansk tid og det hele kan følges live på Eurosport Danmark og FIA WEC’s app.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: