Jakobsen treer i rodet forestilling i Dubai

425501036_788454976659633_1624537001883704662_n
Foto: Asian Le Mans Series/ACO

Det næstsidste stop på kalenderen i Asian Le Mans Series blev med danske briller lidt en gang lige-ved-og-næsten for flere af de i alt seks danske kombattanter på Dubai Autodrome i dag. Det hele fik en dramatisk start, hvor tre biler endte med at udgå efter et større sammenstød ud af sving 1. Alexandre Coigny fra COOL Racing blev her snurret rundt og ramt af to biler med det resultat, at alle tre udgik.

I LMP2 trak både Oliver Rasmussen og Malthe Jakobsen overskrifter – og hvor Rasmussen og Duqueine tidligt lå godt til i den samlede stilling, så måtte de se forhåbningerne gå op i røg med cirka fem kvarter tilbage, da bilen efter et pitstop tabte højre baghjul og sendte danskeren ud i et stort spin.

Umiddelbart efter uheldet for Rasmussen og Duqueine begyndte det til gengæld at trække op til en hæsblæsende finale i specielt LMP2. Malthe Jakobsen fik fanget Julien Andlauer fra Proton Competition og Tom Dillman fra DKR Engineering med lige under en time tilbage af løbet.

Trods ihærdige forsøg på at forsvare sig fra specielt Dillman, så var Jakobsen iskold og fik sat en hammer af en overhaling op, hvilket lod thyboen sende Crowdstrike-raceren forbi begge på ydersiden. Men med et sidste pitstop til hele feltet i vente, så var det ikke alene nok til at afgøre det. Jakobsen og Crowdstrike kørte langt frem mod sidste stint og pittede senere end konkurrenterne – men Jakobsen kom ud som nummer tre og fik ikke held til at gøre noget afgørende ved Louis Deletraz fra 99 Racing i det afgørende stint.

99 Racing kørte i øvrigt et stærkt comeback hjem og tog sejren efter de var indblandet i et sammenstød i løbets første time, men til det afgørende stop kom Deletraz ind først og kunne sikre sejren til sidst med 3,4 sekunder ned til Andlauer på andenpladsen.


Facit for Jakobsen og Crowdstrike Racing blev en tredjeplads, og det efterlader dem med et hul på 20 mesterskabspoint at lukke i næste weekends dobbeltafdeling på Yas Marina Circuit.

Anders Fjordbach og High Class Racing rundede dagen af med en tredjeplads i LMP3. Foto: Asian Le Mans Series

Dobbelt dansk på podiet i LMP3

I LMP3 endte det med sejr til COOL Racings James Winslow og Alex Bukhantsov, men det blev med to danskerbiler på de følgende pladser. Også her endte det med en meget sen afgørelse, for egentligt var Bretton Racing i front efter sidste stop, men Mihnea Stefan kunne ikke holde det gode udgangspunkt for bilen, og blev først sat af Winslow, mens dækkene på Stefans Ligier gav mere og mere op.

Siden blev Mihnea Stefan også sat af Fabien Lavergne, som rundede af for franske CD Sport i bilen, som Lavergne deler med danske Michael Jensen og britiske Nick Adcock, mens Anders Fjordbach rundede af med at sikre High Class Racing den sidste plads på podiet foran Bretton Racing.

I GT3 endte det hele i Porsche-sejr for Pure Rxcing, for hvem Klaus Bachler kørte over målstregen til anden sejr i træk sammen med holdkammeraterne Joel Sturm og Alex Malykhin efter Mercedes’ AlManar Racing by Getspeed-racer egentligt havde ført over det halve løb igennem, men Sturm tog føringen i et af sine midterstints og kunne derfra begynde at etablere den føring, som Bachler holdt gang i til mål.

Dog var det ikke uden udfordringer, for helt som i de to andre klasser, så gik kampen til det ternede flag, og Bachler måtte forsvare føringen mod Fabian Schiller i AlManar-Mercedesen, mens Davide Rigon kørte tredjepladsen hjem for AF Corse i Ferrari 296 GT3. Løbet i GT3 endte med henholdsvis 12. og 13. pladsen til Bastian Buus’ EBM Porsche og til Morten Strømstedt i Mercedes AMG GT3 Evo for Team Motopark.

Asian Le Mans Series afgøres med en dobbeltafdeling næste weekend på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: