Le Mans: Alle pladser besat på ny deltagerliste

Foto: FIA WEC/Focus-Pack-media.de

Le Mans nærmer sig, og med den nyeste opdatering af deltagerlisten har vi for første gang ikke bare 62 biler, men også 186 navne at se nærmere på. For nu er der sat navne på samtlige kørere og teams.

Det har også kastet et par interessante og sene nyheder af sig, for som vi forleden kunne berette, så er Formula Racings plads på reservelisten på sin vis kommet i spil. Det bliver under Spirit of Race fra Schweiz, men Johnny og Conrad Laursen kører bilen sammen – og får lidt af en dansker-favorit på Le Mans med sig. I dag er det nemlig præsenteret, at platinkøreren på Spirit of Race-Ferrarien bliver Jordan Taylor. Dermed har Spirit of Race skiftet hele deres vanlige trio fra European Le Mans Series ud til Le Mans – og Taylor skal for første gang køre Le Mans i noget andet end en Corvette.

Samtidigt står det klart, at årets antal af danske kørere lander på 13 styk – det er Michael Christensen (Penske Porsche), Oliver Rasmussen (JOTA Porsche), Nicklas Nielsen (Ferrari) og Mikkel Jensen (Peugeot) i Hypercar.

I LMP2 er det David Heinemeier Hansson (Nielsen Racing), Malthe Jakobsen (Cool Racing) og Frederik Vesti (Cool Racing), mens vi i GT3 skal se Frederik Schandorff (Inception McLaren), Michelle Gatting (Iron Dames Lamborghini), Mikkel O. Pedersen (Proton Competition Ford), Johnny og Conrad Laursen (Spirit of Race Ferrari) samt Marco Sørensen (D’Station Racing Aston Martin).

Ingen Vettel

Listen af større og mindre ændringer er lang, men blandt de mest markante er det, at Porsche Penske tredjebil bliver med Nick Tandy, Felipe Nasr og Mathieu Jaminet. Bilen havde længe en åben plads, og givet at Sebastian Vettel testede med netop Porsche Penske, så havde mange sikkert håbet på en Le Mans-debut for tyskeren. Men uanset hvad, så er det en trio, der byder på masser af kvalitet og erfaring.


Hos Alpine figurerer Ferdinand Habsburg stadig på deltagerlisten, men har stået over i FIA WEC senest på Imola og igen i den kommende weekends Le Mans-generalprøve på SPA. Skulle Habsburg ikke blive klar fra sin test-skade, så ligner det en oplagt start for Alpines faste reserve, Jules Gounon. Og skal vi runde Hypercars af, så er der en tredje ændring i form af Action Express Racing, som giver Le Mans-debut til 2022’s F2-mester Felipe Drugovich – han deler med Pipo Derani og Jack Aitken.

I LMP2 er der udskiftning hos David Heinemeier Hansson og Nielsen Racing. Heinemeier Hansson kører sammen med 2023-vinderen Fabio Scherer og Kyffin Simpson, mens Albert Costa blev skiftet ud i sidste uge. David Heinemeier Hansson og Scherer har desuden kørt Le Mans sammen før – det var i 2022.

Du kan læse hele listen her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: