Der bliver ikke kørt Liqui-Moly Bathurst 12 Hours i februar 2021. Det står klart efter en udmelding fra arrangørerne natten til mandag dansk tid.

Sidste års løb bød på et rekordstort felt på 40 biler, men grundet de aktuelle rejserestriktioner bliver det for svært at køre løbet med de mange internationale teams og deltagere i 2021, forklarer CEO i Supercars, Sean Seamer:

Annonce:

– Restriktionerne vil gøre det for svært for deltagerne at komme ind, og det vil derfor også blive for svært at afvikle løbet på Mount Panorama i 2021. Det er en svær beslutning, men i sidste ende var vi nødt til at tage den.

– Siden Supercars blev promotor på eventet, er det blevet et af de største langdistanceløb i verden, og det viser hvert år australsk motorsports arnested til et internationalt publikum. Australiens grænser forventes fortsat lukket, og det er derfor i alles bedste interesse, at vi har beslutningen om næste års løb på plads allerede nu. Vi er fuldt opsatte på at få løbet tilbage i 2022, fortæller han i en udsendt pressemeddelelse.

Beslutningen betyder også, at SRO Motorsports Groups International GT Challenge får en senere sæsonstart. Nu bliver premieren i forbindelse med 24 Hours of SPA, som efter planen skal køres den 29. juli-1. august.

Stephane Ratel fra SRO forklarer:

– Bathurst er et af verdens store langdistanceløb og et klart højdepunkt i vores kalender – men omvendt er vi også nødt til at respektere Australiens rejserestriktioner, og det, at vi ikke kan køre der til februar. I stedet starter vi IGTC på SPA, og jeg kan sige for alle, at vi ikke kan vente med at vende tilbage til Bathurst i 2022.

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Leave a Reply