Så er det lige op over med Bathurst 12h, som i år desværre kun har én dansk deltager i form af Dennis Lind.

Optakten til løbet har først og fremmest været præget af en del store crashes – faktisk har løbet oplevet et rekordstort mandefald før starten. Fem biler er allerede streget af listen efter store afkørsler i træninger og kvalifikation.

Annonce:

Kvalifikationen sendte Matt Campbell og Absolute Racings #911 Porsche på pole position, hvilket Campbell formåede at forsvare i top 10-shootouten lørdag morgen dansk tid. Alvaro Parente tog sig af næstbedste tid for McLaren-teamet 59Racing foran GruppeM Mercedes og sidste års vinder af Allan Simonsen Trophy, Raffaele Marciello.

Trofæet, der er navngivet til ære for Allan Simonsen, gives hvert år til løbets polesitter.

Dennis Lind og Orange 1 FFF Racing Team åbner fra 9. position. Foto: IGTC

De forsvarende mestre fra Earl Bamber Motorsport åbner ballet fra 5. startposition, mens Dennis Lind og Orange 1 FFF Racing Team med Marco Mapelli kørte sig i shootouten og måtte tage til takke med 9. startposition.

Her er highlights fra Top 10 Shootout:

 

Løbet starter 19.40 i aften dansk tid og kan følges live her:

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Leave a Reply