Hvis man læser Boxengasse kender man sikkert til Christian Lundgaard og Christian Rasmussen i henholdsvis NTT Indycar Series og Indy Lights – men faktisk er der endnu en dansk skikkelse blandt de danske talenter i de amerikanske formelbiler.

Benjamin Pedersen kører i år sin anden sæson i Indy Lights, hvor han tørner ud for Global Racing Group HMD Motorsports og har dermed indledt nøjagtig samme jagt som sin danske konkurrent, Christian Rasmussen: Et sæde i NTT Indycar Series. Rasmussen har sin første sæson i Indy Lights, efter han sidste år brilierede i Indy Pro 2000 og vandt serien. Vil du videre mere om ‘Road to Indy’, så har vi her på Boxengasse givet emnet lidt opmærksomhed i vores guide om NTT Indycar Series.

Annonce:

Fuldt fokus på NTT Indycar Series i pausen

Efter Indy Lights’ sæsonpremiere i St. Petersburg, Florida sidst i februar blev serien ramt af et stort hul i kalenderen, der  – for nogen – gav tid til kvalitetstid med familie og venner, inden anden afdeling der finder sted i denne weekend. Mens Christian Rasmussen tog hjem til Danmark blev Benjamin Pedersen på amerikansk grund og gæstede Indycar-holdet A. J. Foyt Enterprises (Chevrolet), hvor han deltog i møder, brugte tid i garagen og var en del af holdet i hverdagen – dertil var han med holdet som gæst til både ovalløbet XPEL 375 i slutningen af marts og til gadeløbet Acura Grand Prix of Long Beach for godt og vel tre uger siden, samt de to Indianapolis 500-testdage.

Det er meget sjældent, at et Indycar-hold bare lader en mand blive en del af det, sådan som de gjorde det

– Benjamin Pedersen, #24 Global Racing Group HMD Motorsports

Der blev også tid til lidt kvalitetstid med en gammel ven, Kyle Kirkwood (R), der i år er at finde i toppen af poppen af amerikanske formebiler. Det fortæller Benjamin Pedersen i et interview til Indy Lights’ hjemmeside.

– Kyle og jeg er gode venner, og vi har kørt sammen siden 4-årsalderen – han kører med holdet, og de er virkelig åbne for at jeg er der og lærer. Jeg er taknemmelig for den mulighed, siger Benjamin Pedersen og fortsætter:

Kyle Kirkwood kender meget til Indy Lights-serien som han vandt i 2021. I år tørner han ud for A. J. Foyt Enterprises (Chevrolet) under rookie-initialet, og kører fuldt program i NTT Indycar Series. Foto: Joe Skibinski/Penske Entertainment

– Der er bare en masse nye ting, og medmindre du er der med et hold, ser man de ting, man aldrig rigtig ville tænke på – og det er i sig selv derfor jeg er her, og har lært meget her, siger han.

Men nu er det altså tid til at genfinde pladsen bag rattet, da Indy Lights tager del i Indycars weekend i Alabama på Barber Motorsports Park.

– Jeg forventer at vi gør det godt. Vi var meget stærke i pre-season, men jeg er bestemt ikke selvtilfreds. Jeg tror, at når du er i den position, og du stort set har været hurtigst ved hver en test på banen, (Barber, red.) er det nemt at blive tilfreds med sig selv. Jeg tror, at du vælger at tro, at du ikke er den bedste der er der, for så presser og arbejder du endnu hårdere for at sikre, at du bliver ved med at være i fronten, siger Benjamin Pedersen og afrunder:

– Jeg ser frem til næste år, hvor målet og planen 100% er at være i NTT Indycar Series.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Annonce:

Forfatter: Johan Moestrup

Jeg er en 17-årig skoleelev bosat i det østjyske, med kæmpe passion for motorsport. På Boxengasse er mit fokus primært på NTT Indycar Series og Formel 3 samt danskere i udlandets Formel 4 og Formel 5 - dertil følger jeg også endurance racing tæt.

Leave a Reply