2020 har været hård ved motorsporten, og nu står endnu et godt motorsportsprogram til at takke af i år. Bentley er nemlig på vej til at lukke døren på deres GT3-program med udgangen af i år – efter en sæson, hvor fabriksbilerne i øvrigt har været sat på pause af netop Covid19-pandemien.

Nu står en fuld lukning til gengæld for døren, har Bentleys motorsportsdirektør, Paul Williams, nu bekræftet.

Annonce:

Dermed også sagt, at fabrikskørerne er frie af deres kontrakter til nytår, og at alle seks kører denne weekend i Intercontinental GT Challenge på Kyalami. Det er i øvrigt med mesterskabsmuligheder for Jordan Pepper, Jules Gounon og Maxime Soulet.

Forventningen er desuden, at flere kundeteams vil fortsætte med Bentley i GT3 i 2021.

I en pressemeddelelse siger Paul Williams:
– Jeg vil gerne starte med – på vegne af Bentley – at takke alle de 16 kørere, der har repræsenteret os over de seneste syv år. Særligt stor tak til Max Soulet, Jordan Pepper, Jules Gounon og Seb Morris, som hjalp os, da vores teamprogram blev stoppet af Covid19, og som har arbejdet hårdt for vores kunder i denne sæson.

Bentleys melding kommer samtidigt med, at man fra mærket gerne vil evaluere de muligheder, der er på vej i motorsporten. Og der har man valgt at se bort fra den ellers succesfulde GT3-klasse, hvori mærket har vundet et enkelt mesterskab i form af Blancpain Endurance Cup i 2017, og senest vandt man i år Bathurst 12 Hours, hvilket er en medvirkende årsag til, at man i denne weekend kan køre om titlen for kørere på Kyalami.

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Skriv et svar