Christian Rasmussen blev i fjor den første danske vinder af et amerikansk formel-mesterskab, da han tog titlen i US F2000. Den titel har nu kastet nye fremtidsmuligheder af sig, for den 20-årige dansker har netop løftet sløret for sine 2021-planer.

Rasmussen fortsætter i staterne, og hopper et trin op ad stigen med Jay Howard Driver Development, for hvem han i år skal køre Indy Pro 2000. Indy Pro 2000 er det næste trin i formatet Road to Indy, og ikke mindst et væsentligt skridt i den unge danskers planer om at køre Indycar.

Annonce:

I et netop udsendt pressemeddelelse fortæller Christian Rasmussen:

– Jeg er rigtig glad for aftalen med Jay Howard Driver Development. Jeg havde andre muligheder, som var rigtig interessante, og som jeg brugte god tid på at undersøge nærmere. Alligevel var det egentlig en nem beslutning at takke ja. Jeg kender teamets værdier og hele dets setup, og jeg ser Jay Howard som den helt rette til at hjælpe mig på vejen mod Indycar. Jeg er sikker på, at aftalen er den rette for mig og at jeg stadig kan lære en masse, som jeg kan bruge i fremtiden.

Fortsætter på samme team

At Christian Rasmussen fortsætter i samme team glæder teamchef og tidligere Indycar-kører Jay Howard. Han lægger vægt på at udvikle de unge kørere, og derfor er det selvsagt godt at kunne fortsætte den udvikling, som i 2020 udmøntede sig i en amerikansk titel til Christian Rasmussen. Rasmussen har været en del af teamet siden 2018:

– Jeg er glad for at have Christian tilbage på holdet i 2021, så vi kan fortsætte rejsen sammen. Vi har mere arbejde forude og et mesterskab mere at sigte efter. Vi vil arbejde hårdt som hold. Jeg er super spændt på denne sæson, og er sikker på at det bliver endnu et sjovt år, siger Jay Howard.

Sæsonpremieren i Indy Pro 2000 køres på Barber Motorsport Park i Alabama den 17. april, og sæsonen tæller ni løbsweekender og 18 løb.

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Skriv et svar