F2: Rusland – Opsamling på weekenden

SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 26: Oscar Piastri of Australia and Prema Racing (2) drives during the feature race of Round 6:Sochi of the Formula 2 Championship at Sochi Autodrom on September 26, 2021 in Sochi, Russia. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

En vejrpåvirket Formel 2 weekend er ovre, og til trods for urimelige vejrforhold om lørdagen, fik vi to gode løb ud af det. Herunder har vi et kort resumé af de to løb, for at give dig det hurtige overblik, inden Formel 2-feltet ankommer til Jeddah street Circuit i Saudi Arabien d. 3.-5. december.

Juri Vips, Dan Ticktum og Robert Shwartzman kunne nyde andre dråber end de som faldt fra himlen, da de sluttede på podiet lørdag eftermiddag. Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Løb 1 – Ticktum vandt sprintløbet under svære forhold
Forholdende var blevet meget bedre i forhold til lørdag morgen, men slicksdæk og en semifugtig asfalt krævede enorm fokus fra alle i hele feltet. De to UNI-Virtuosi-racere, Gunayu Zhou og Felipe Drugovich nåede aldrig til startgridden. Zhou spandt rundt på vejen til gridden mens Drugovich forulykkede hårdt i barrieren. En ulykke der skulle vise sig at være afgørende resten af weekenden. Drugovich blev erklæret uegnet til at køre featureløbet søndag formiddag.

Dan Ticktum startede fra pole-position grundet den omvendte startrækkefølge, og holdt den position helt til det ternede flag 18 omgange senere. Juri Vips gjorde Ticktum selskab på podiet, da han sikrede sig sin femte podieplacering i denne sæson. Russiske Robert Shwartzman tog tredje og sidste podieplacring på hans hjemmebane.

Juri Vips forsøgte længe at komme forbi Ticktum, men måtte til sidst droppe det forsøg, og derimod køre sikre points hjem til mesterskabet. Det var umuligt at få grip udenfor det tørre spor.

To virtuelle safety cars blev bragt i spil i løbet. Den første da Bent Viscaal udgik, den anden da Liam Lawson udgik.

Christian Lundgaard kørte sig til en syvendeplads og 2 point i sprintløbet.

Regnen blev væk i søndagens featureløb, som så Piastri, Pourchaire og Daruvala på podiet. Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Løb 2 – Oscar Piastri forøgede mesterskabsføringen
Vejret og asfalten var endnu engang blevet tørt, således Formel 2-feltet kunne smide slicks dæk på bilerne og det resulterede i gode dueller på banen. Oscar Piastri sejrede, 2 sekunder foran Theo Pourchaire og yderligere 12,5 sekund foran Jehan Daruvala som tog sidste podieplacering.

Lundgaard fik en god start, og kom hurtigt forbi Ticktum og Armstrong. Bagerst i feltet var der dog karambolage med det resultat at Bent Viscaal spandt rundt i sving to efter en kontakt med Roy Nissany, hvilket frembragte den virtuelle safety car. Lirim Zendeli var også indblandet, da han mistede sin frontvinge og måtte ind efter en ny allerede på første omgang.

Juri Vips tabte hurtigt placeringer, med hvad der lignede motorproblemer. Han kæmpede sig dog ind i pitten, hvor han fik fire nye dæk på. Han nåede dog ikke længer end knapt ud af pitten, før han måtte kravle ud af bilen og udgå af løbet.

Ralph Boschung udgik på 26. omgang, blot to omgange fra målflaget. Boschung kørte ellers længe til at tage den sidste podieplacering, men et låst forhjul ved en nedbremsning blev det der væltede korthuset. Daruvala kørte forbi og de efterfølgende omgange skulle koste ham adskillige placeringer, inden dækket til sidst gav op og punkterede.

Christian Lundgaard startede i 12. startposition, men sluttede løbet tre placeringer højere og tog derfor 2 point med fra løbet.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.