F2: Saudi-Arabien – Oscar Piastri vandt et surrealistisk kort featureløb

JEDDAH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 04: <> during sprint race 2 of Round 7:Jeddah of the Formula 2 Championship at Jeddah Corniche Circuit on December 04, 2021 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images)

Før løbet – Endnu en udsættelse på grund af banen
Endnu engang var reparationer på banen, årsag til en længere udsættelse af en Formel 2-session. Både træningen i fredags og det andet løb i går blev udsat af lignende årsag. Inden dette løb var det dog barrieren i sving 13 der skulle ændres, da en brændende Porsche fra en supportklasse havde ødelagt barrieren.

Formel 2-feltet kørte derefter den ’forkerte’ vej rundt på banen om til pitten, da reparationerne var skyld i at de ikke kunne komme den korrekte vej rundt på Jeddah-banen.

Først kl. 15:50 dansk tid fik feltet lov til at køre ud på pitten, og kl. 16:blev formationsomgangen sat i gang. Den oprindelige starttid for Formel 2 featureløbet skulle have været kl. 15:25 dansk tid. Dermed kunne allerede denne udsættelse af løbet, reelt påvirke Oscar Piastris muligheder for at sikre sig mesterskabet i eftermiddagens løb. Piastri skulle sikre sig 19 point mere end Shwartzman for at indkassere mesterskabet, men med en længere udsættelse allerede før løbsstarten, kunne feltet ende med at få halve point for et halvt løb. Tidsplanen er altid lagt efter Formel 1 og der var derfor et præcist sluttidspunkt hvor Formel 2 skulle være færdig.

Løbet – Masser af aktion da løbet endelig blev sat i gang
Den anden udsættelse af løbet kom allerede få meter efter det grønne flag, og skulle vise sig at vare så længe at løbet kun endte med at give halve points.

Theo Pourchaire kom ikke ud af startbåsen af ukendte årsaget, hvorefter feltet skulle undvige den stillestående ART Grand Prix racer. Enzo Fittipaldi kunne dog ikke nå at reagere på dette og ramte den unge franskmand. Løbet blev hurtigt flaget rødt og de resterende kørere parkerede i pitlanen.

Det varede længe før der var nyt om udfaldet af ulykken, hvor det var tydeligt at se uvisheden påvirkede stemningen på banen. Theo Pourchaire kunne give tommel op og indikere at han var ok, da han var på vej ind i ambulancen til hospitalet. Enzo Fittipaldi kunne også vifte med armene, men måtte flyves til det nærmeste hospital i helikopter for at blive undersøgt nærmere. Begge var derfor ved bevidsthed da de blev sendt afsted.

Kl. 16:45 blev løbet atter sat i gang, denne gang forkortet i sådan en grad at løbet nu kun var 20 minutter plus en omgang, betydende at Oscar Piastri ikke kunne vinde mesterskabet med et featureløb som nu kun gav halve points.

Oscar Piastri vandt et under alle omstændigheder vildt Formel 2 featureløb her til aften. Foto: Lars Baron/Getty Images

Rullende start uden store problemer og fine overhalinger. Den store joker i dette løb blev pitstopstrategien hver kører var på. Det røde flag var skyld i at de fleste kørere startede på supersoft-dækkene ved genstarten. Christian Lundgaard var derimod på medium-dækket, i et håb på en fordel senere i løbet med mindre benzin på det hurtigere dæk. Den strategi nåede dog aldrig ud i livet.

En sen safety car blev til derimod til endnu et rødt flag, efter Olli Caldwell spandt og blev ramt af Guilherme Samaia i samme omgang. Løbet blev derefter afblæst, og ledte til større forvirring om resultatet. Det meste af feltet var i færd med en pitstop runde på samme omgang som ulykken skete, var hele feltet blandet i tidsstatistikken. Reglementet foreskriver dog at rækkefølgen to omgange før det røde flag er det endelige resultat. Det røde flag blev derfor slutningen på en absurd Formel 2-weekend i Saudi-Arabien.

Det var tre glade, men også forvirrede, unge mænd på podiet i Saudi-Arabien. Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Oscar Piastri tog førstepladsen, Robert Shwartzman tog andenpladsen og Ralph Boschung tog tredje og sidste podieplads i et løb som kun så 5. omgange.

Oscar Piastri kørte ”løbets” hurtigste omgang på 1:45.326.

Christian Lundgaard sluttede løbet på en 7. plads.