F2: Saudi-Arabien – Oscar Piastri vinder ulykkespræget sprintløb

JEDDAH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 03: Oscar Piastri of Australia and Prema Racing (2) drives during qualifying ahead of Round 7:Jeddah of the Formula 2 Championship at Jeddah Corniche Circuit on December 03, 2021 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Mellem de to løb – Daruvala fik straf men startede i pole-position?
En mærkelig situation gav Jehan Daruvala pole-position til weekendens andet løb. Daruvala fik en straf efter første løb, og givet det nye løbsresultat for løb 1, var Daruvala nu sikret pole-position i løb 2. Danske Christian Lundgaard startede i femte startposition.

Weekendens andet løb – Et løb præget af mange uheld og ærgerlige straffe
En stor kollision i sving 1 lige efter starten frembragte en tidlig safety car. Marcus Armstrong, sejrsherren fra første løb, samt Clement Novalak, Alessio Deledda og Guilherme Samaia nåede ikke længere i løbet end sving 1. Guilherme Samaia udgik også i løbet tidligere på dagen, dog først i sving 4 på første omgang.

Christian Lundgaard avancerede derimod på ulykken og befandt sig i tredje position bag safety car da den kørte ind i pitten igen på fjerde omgang. Først en hel omgang efter safety car havde forladt banen, så vi en overhaling i form af Felipe Drugovich som kæmpede sig forbi Jüri Vips. Vips ville dog allerede få sving senere kæmpe sig tilbage på brasilianeren. Det resulterede dog i en mistet frontvinge for Jüri Vips da kan ramte bagenden på Drugovich. Vips blev strandet på banen i udgangen af sving 2, da frontvingen sad fast under bilen. Derfor havde vi endnu engang Bernd Mayländer på banen.

På 9. omgang var der endnu engang grønt flag. Daruvala var tydeligt under pres, da han forbremsede sig ind i sving 1 og fik et stort flatspot på venstre fordæk. Daruvala fik derfor en 5 sekunders straf for hans fordel overfor Piastri, ved at køre af banen. Lundgaard og Viscaal kæmpede ligeledes hårdt om den sidste podieplads ind i sving 1, hvortil Lundgaard kørte bredt ud på afkørselsarealet. Lundgaard fik ligesom Daruvala en straf på 5 sekunder for den forseelse.

Shwartzman var millimeter fra at tage både ham og Lundgaard ud af løbet på 15. omgang, da russeren låste begge fordæk for enden af langsiden. Viscaal lavede samme manøvre som Lundgaard og Daruvala, men gav hurtigt pladsen tilbage til Lundgaard for at undgå tidsstraffen. Ikke nok med det, så gjorde hollænderen det nøjagtigt samme omgangen efter, igen hvor han gav pladsen tilbage til Lundgaard.

Til trods for at Piastri på papiret ville vinde løbet bag Daruvala, så ville den unge australier forbi inderen på banen, og det lykkedes med en fantomoverhaling på 17. omgang. Det var også lige i tide, da Liam Lawson frembragte den tredje safety car i løbet som feltet kørte bag helt til målstregen.

Piastri har nu 200 point, og fører dermed mesterskabet med 51 point over russiske Shwartzman med 149 point og 58 point over Zhou som tabte mange point denne lørdag.

På podiet var Oscar Piastri (P1), Bent Viscaal (P2), Robert Shwartzman (P3).

Da feltet sluttede bag safety car blev Daruvala og Lundgaard hårdt ramt af hver deres 5 sekunders straf. Daruvala sluttede på 14. pladsen og Lundgaard på 15. pladsen.

Hurtigste omgang i løbet var Oscar Piastri med tiden 1:43:940.

Husk at se featureløbet kl. 15:25 dansk tid i morgen, søndag.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.