Formel 3 gæstede i denne weekend Autodromo Enzo e Dino Ferrari til anden ud af i alt ni runder på dette års løbskalender. Det var med de blå regndæk, også kaldet wet-tyres, da Formel 3’s feature race søndag morgen gik af staben. Det var to gange Trident i front, med Zak Maloney på pole-position og Roman Stanek på siden af sin teammate

Starten var rolig og udramatisk men den status på løbet fik sin ende da kørerne rullede ud på anden omgang, hvor først Francesco Pizzi spandt af i første sektor i samme øjeblik som Brad Benavides og Reece Ushijima kolliderede efter et overhalingsforsøg fra Brad Benavides på netop Reece Ushijima, der (Benavides) efterfølgende fik en 10-sekunders straf. Oprydningsarbejdet gik hurtigt og da Zak Maloney rullede indover start/mållangsiden genstartede han løbet og satte femte omgang i gang. Josep Maria Martí fik en god start på start/mållangsiden, tog hurtigt andenpladsen og efter tredje chikane (sving 14-15) tog han også føringen i racet. Oliver Bearman fra Prema Racing, der lå nummer tre under safety car-restarten, faldt til gengæld ned som nummer fem – hvorfor vides ikke, og vi fik ikke lov at se en replay fra den regerende mester i italiensk Formel 4.

Annonce:

Podiet. Fra venstre: Jack Crawford, Roman Stanek og Isack Hadjar. Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Danske Oliver Rasmussen i Trident-raceren var startet som nummer 14, men under sjette omgang fik han opmærksomhed af tv-holdene, da han var parkeret i pitten hvor mekanikerne spejdede efter et problem i gearboksen, der desværre betød, at han måtte udgå. I gårsdagens sprint race startede han også på en 14. plads, tog syv pladser og sluttede i pointene.

Til sidst i løbet kom der for alvor drama. Da Oliver Bearmans frustration over manglende grip og tabte placeringer fyldte for meget tabte han hovedet, og i det tredje sidste sving på sidste omgang lagde ART Gran Prix’ Grégoire Saucy an til overhalingsforsøg, i sving 17 hvor Bearman i stedet prøvede at blokere forsøgte og endte med at køre op i ART-køreren. Saucy udgik og Berman sluttede som nummer fem – Oliver Bearman har her til aften fået sig en 20-sekunders straf for kollisionen.

Foto: FIA.com

Næste Formel 3-runde bliver på Circuit de Barcelona-Catalunya i selskab med Formel 2 (og F1), hvor Spaniens Grand Prix står for døren d. 20.-22. maj.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Annonce:

Forfatter: Johan Moestrup

Jeg er en 17-årig skoleelev bosat i det østjyske, med kæmpe passion for motorsport. På Boxengasse er mit fokus primært på NTT Indycar Series og Formel 3 samt danskere i udlandets Formel 4 og Formel 5 - dertil følger jeg også endurance racing tæt.

Leave a Reply