Russiske Alexander Smolyar, Frederik Vestis teamkammerat ved ART Grand Prix, vandt i formiddags sit andet Formel 3-løb.

Weekendens første Formel 3-løb var fantastisk racerløb på den franske bane Circuit Paul Richard. Smolyar startede løbet i sjette startposition, og sluttede altså forrest da målflaget blev viftet. MP Motorsports Victor Martins sluttede på andenpladsen og Calan Williams sluttede på tredjepladsen, til trods for han startede forrest. Ayumu Iwasa kørte ellers over målstregen i tredje position, men grundet en tidsstraf på 5 sekunder blev han degraderet til 8. pladsen.

Annonce:

Hele fem forskellige kørere nåede på ét tidspunkt undervejs i løbet at føre. Alle tre kørere på podiet havde været i front samt Logan Sargeant og Ayumu Iwasa i kort tid hver.

Det var dog Arthur Leclerc som løb med størstedelen af opmærksomheden efter løbet. Den unge monegasker udgik i gårsdagens kvalifikation og startede derfor løbet i absolutte sidste startposition. Den 20-årige Leclerc formåede at kæmpe sig vejen op til 12. pladsen som traditionen tro, blev vekslet til en pole-position til weekendens andet løb.

Allerede på første omgang måtte feltet dog sænke farten grundt et virtuel safetycar, da Johnathan Hoggard måtte parkere sin Jenzer Motorsport-racer sidst på omgangen med et knækket hjulophæng.

Frederik Vesti led af motorproblemer i dagens første løb og sluttede på en ærgerlig 15. plads. Oliver Rasmussen sluttede løbet på 17. pladsen. Jack Doohan kørte løbets hurtigste omgang, 1:52.742 på anden sidste omgang.

Resultatet for løb 1

Foto: Formula 3 Press via Formula Motorsport Limited

Se highlights fra løbet her: https://www.youtube.com/watch?v=kY16INkg-XA 

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Annonce:

Forfatter: Nicolai Hald

Jeg er en 24-årig ung vestjyde som på nuværende tidspunkt prøver kræfter som nordjyde, da jeg er bosat i Aalborg. Jeg interesserer mig enormt meget for motorsport, hvilket også er grunden til jeg er at finde som skribent på Boxengasse.dk. Mit fokus er primært på Formel 2, Formel 3 samt Road To Indy.

Skriv et svar