Christian Lundgaard fik en skidt, skidt start på årets finale i Formel 2 i Bahrain. Fra en sjetteplads på gridden stod danskeren ellers med fornuftige kort på hånden til at kunne lukke 2020 med et godt resultat – men det gode udgangspunkt skulle hurtigt vende til at være noget nær en katastrofe.

Danskeren stallede i starten, og røg ned bagerst med det resultat, at resten af lørdagens featureløb gik med at hente tabt tid ind. Det gav i sidste ende en skuffende 21. plads, og Lundgaard er forud for søndagens afgørende sprintløb nummer seks samlet.

Annonce:

Oppe foran var der til gengæld kamp fra ende til anden. Yuki Tsunoda endte som vinder efter en lang kamp, efter japaneren fra Carlin også startede fra pole position. Han endte imidlertid i en kæmpe kamp med hvad der reelt var hele top fem i løbet.

Renault-juniorkøreren Guanyu Zhou trak sig ud af kampen som toer efter en flot opkørsel fra startplads 11, mens netop Haas-annoncerede Nikita Mazepin måtte se sig placeret på tredjepladsen efter han ellers førte en stor del af løbet. Mazepin endte med at smide vigtig tid væk på nogle måske lidt overgearede dueller, hvor russeren tog nogle store chancer undervejs, og flere gange var ved at skabe farlige situationer.

Yuki Tsunoda landede sæsonens tredje sejr i F2 efter en kalkuleret, men hårdt tilkæmpet indsats i Bahrain. Japaneren åbnede fra pole, og er treer samlet i mesterskabet forud for søndagens afgørende sprintløb. Foto: FIA F2/Getty Images

Lørdagsløbet fik til gengæld ingen afgørende faktor i mesterskabskampen. Callum Ilott og Mick Schumacher skal afgøre det søndag, for de startede respektivt som nummer ni og 18 – og endte som nummer seks og syv, hvilket ikke var nok til at skabe en afgørende forskel.

Med lørdagens sejr til Tsunoda er det fortsat Mick Schumacher, der fører samlet, 14 point foran Callum Ilott. Yuki Tsunoda er treer, mens Nikita Mazepin er firer og Robert Shwartzman femmer.

Afgjort er til gengæld mesterskabet for teams, som PREMA har vundet forud for søndagens løb. De vinder foran UNI-Virtuosi og Hitech Grand Prix, mens Carlin ligger nummer fire og ART nummer fem.

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Leave a Reply