FIA WEC har som følge af Donald Trumps udmeldning om at suspendere alle ikke-amerikanske indrejsende fra Europa til USA i 30 dage taget beslutningen om at aflyse årets 1000 Miles of Sebring den 20. marts.

Beslutningen kommer på baggrund af at en stor del af kørere og teampersonel til de forskellige teams fortsat er i Europa og skulle rejse i de kommende dage, hvilket nu ikke kan lade sig gøre.

Annonce:

Gerard Neveu, CEO i FIA WEC siger i en udsendt pressemeddelelse:

– Det her valg var ikke let. Vores teams sætter stor værdi i at køre på Sebring foran så mange entusiastiske fans. Denne aflysning er tvunget ned over os af rejserestriktionerne, og FIA WEC vil til enhver tid gøre det bedste for hold, fans og officials i forhold til helbred og sikkerhed – og derfor kommer denne aflysning nu. Kvaliteten af ethvert aspekt af en løbsweekend er helt i centrum for os, og det vil vi ikke gå på kompromis med.

Biler og grej fra alle teams er allerede fremme i USA, og FIA WEC skriver nu, at man vil fokusere på at få det hele godt tilbage til Europa igen.

Det andet store løb på Sebring samme weekend, IMSA’s 12 Hours of Sebring, er der aktuelt ikke udsendt nogen aflysninger for, men med det nylige amerikanske indrejseforbud i forhold til hele EU, så kan der potentielt ske noget der også. Det vender vi tilbage til her på Boxengasse uanset om løbet bliver en realitet eller ej.

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Skriv et svar