FIA World Endurance Championship er tilbage på Spa-Francorchamps, hvor 6-timersløbet og generalprøven til Le Mans står for døren i morgen, lørdag.

Og her endte det med lidt af en overraskelse, for Glickenhaus tog mærkets første pole position i FIA WEC – og set med danske briller var det hele også lidt af en optur at følge kvalifikationen i Belgien.

Annonce:

Vild Porsche-duel om pole position i GTE Pro

Traditionen tro startede GTE-racerne på asfalten med 10 minutters kvalifikationstid, og her var der flere biler med dansk deltagelse at spejde efter.

I GTE Pro-klassen Michael Christensen var bag rattet i #92 Porsche GT Team og steg til tops med tre minutter igen. Den foreløbige pole position så godt ud for danskeren, men på sidste omgang lykkedes det Gianmaria Bruni at tage den bedste tid fra danskeren. Facit blev dog, at Porsche starter 1-2 i morgen, mens Nick Tandy fik kørt Corvettes #64 ind på tredjebedste tid fulgt af AF Corses to Ferrarier med #51 forrest.

TF Sport og Aston Martin fik et godt udgangspunkt i GTE Am. Foto: Gabi Tomescu/FocusPackMediaDE

I GTE Am blev det igen en succes for Aston Martin, som med Ben Keating fik sat en danskerbil på pole position i GTE Am. Keating tog bedste tid i klassen i den Aston Martin fra TF Sport, som han deler med Marco Sørensen og Henrique Chaves. Keating blev fulgt af klassevinderne fra sæsonpremieren på Sebring, nemlig NorthWest AMR med Paul Dalla Lana ved rattet. Det er den bil, som Lana deler med Nicki Thiim, så derfor kan man ret beset sige, at The Dane Train starter 1-2 i morgen.

Christina Nielsen kom ind som en sen erstatning hos coronaramte Iron Dames, der måtte hente erstatninger for Sarah Bovy og Michelle Gatting. Christina Nielsen fik æren af at sætte tiden og endte med fjerdebedste tid – lige foran klassens sidste bil med dansk islæt, nemlig Team Project 1-Porschen med Mikkel O. Pedersen. Nicolas Leutweiler satte tiden her, men gennem træningerne har Mikkel O. Pedersen vist masser af pace, så det er bestemt en bil at holde øje med fra klokken 13.00 i morgen.

Team Project 1 og Mikkel O. Pedersen har været godt med på tabellerne i træningerne forud for lørdagens løb og starter P5 i morgen. Foto: FIA WEC

Første pole til Glickenhaus i WEC – Nicklas Nielsens AF Corse på pole i LMP2-klassen

Få minutter efter blev der igen lagt 10 minutter på uret, og derfra kunne Hypercar og LMP2’erne rammer atter ramme asfalten.

Aftenens største overraskelse i Ardennerne var at finde sidst i kvalifikationen, hvor Oliver Pla med en stærk tid endte med at sætte de øvrige Hypercars til vægs og tog den skalp at sætte den første pole position i FIA WEC for det amerikanske team. Han blev fulgt af Alpine, som jo vandt på Sebring i sæsonpremieren, mens Toyotaerne tog tredje- og fjerdebedste tid.

I LMP2 blev det hele også afgjort til allersidst, da Alessio Rovera satte en sen flyver af en tid, som endte med få ham til at springe frem fra tolvtebedste tid til at køre hurtigst af alle. Derfor er det ikke bare pole position for Nicklas Nielsen og AF Corse i LMP2 Pro/Am, men også generelt i morgen. Roveras tid var nok til at slå Team WRT og Robin Frijns med under en halv tiendedel – og denne pole position er naturligvis også AF Corses første i LMP2.

Treer på gridden i LMP2 er Felipe Albuquerque og United Autosports, mens top fire afrundes af Premas Louis Deletraz.

Årets anden afdeling af FIA WEC køres på SPA med start klokken 13.00. Det kan følges på FIA WEC’s app, på Eurosport og på TV2 Play.

Optakt: FIA World Endurance Championship er klar til Ardennerne

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/

Annonce:

Forfatter: Johan Moestrup

Jeg er en 17-årig skoleelev bosat i det østjyske, med kæmpe passion for motorsport. På Boxengasse er mit fokus primært på NTT Indycar Series og Formel 3 samt danskere i udlandets Formel 4 og Formel 5 - dertil følger jeg også endurance racing tæt.

Leave a Reply