Frederik Vesti levede her til formiddag op til favoritværdigheden på Red Bull Ring, da han tog sejren i weekendens featureløb i Formel 3 fra pole position.

Sejren kom i hus i et solidt regnvejr over Red Bull Ring, og det betød da også, at løbsledelsen måtte afgøre løbet med et rødt flag midtvejs. Beslutningen blev sidenhen, at man ikke ville genstarte, og dermed blev det til dansk sejr efter løbet blev afbrudt godt midtvejs.

Annonce:

Fra starten kom Vesti bedst afsted, og måtte i løbets indledende fase afvise et par forsøg fra Oscar Piastri og Lirim Zendeli. Vesti formåede dog at drage fordel af den væsentlig bedre sigtbarhed, man har som førende i regnvejr, og fik hurtigt etableret en lille føring.

Afbrydelser

Føringen blev dog nulstillet af en virtual safetycar – og Vesti fik genetableret sig kort efter genstarten – kun for at se en rigtig safetycar komme på banen igen efter Clement Novalak punkterede og kørte af banen.

Under genstarten kom Vesti under fornyet pres fra de to Trident-kørere Lirim Zendeli og David Beckmann, men havde heldet til at holde dem væk – indtil regnen atter tog til, og man måtte afbryde på grund af for mange afkørsler.

Det betyder samtidigt, at Frederik Vesti starter som nummer ti til morgendagens sprintløb, hvor man vender de første ti biler på gridden. Pole går til Jake Hughes fra HWA.

Sejren giver samtidigt halve point, da man ikke nåede over 75% af løbsdistancen. Dermed indbringer sejren Frederik Vesti 12,5 point i stedet for de vanlige 25.

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Leave a Reply