For et stykke tid siden blev det offentligt kendt, at den legendariske slåskamp mellem Ford og Ferrari på Le Mans ville blive filmatiseret. Med Christian Bale og Matt Damon på rollelisten er der lagt op til en seriøs blockbuster – om ikke andet, så i hvert fald for os oktantosser.

Forleden kom så den første teaser på filmen, som udover en del scener med udsøgte racerbiler også byder på introduktionen til racerkøreren Ken Miles og Carroll Shelby (ja, dén Shelby, red.), som var arkitekterne bag den første Ford GT og hele Fords Le Mans-indsats.

Annonce:

Det var faktisk Enzo Ferraris egen skyld, at Ford endte med at tæve den stejlende hingst på racerbanen. Tilbage i 1963’erne forsøgte Henry Ford at købe sin vej ind i international motorsport gennem Ferrari. Det var lige ved og næsten – men i ellevte time trak Il Commendatore sig ud af forhandlingerne. Det irriterede Henry Ford, der kort tid efter bad Carroll Shelby om at bygge en bil, som kunne spise Ferrarier til morgenmad.

Har du endnu ikke set traileren, så er det her, det sner. Og reservér så lige 14. november 2019 i kalenderen med det samme – der står filmen til at få premiere i Danmark.

Annonce:

Forfatter: Kim Gripping

Motorsportsfotograf og forhenværende PR-ansvarlig for flere kørere og teams i ind- og udland, blandt andet Morten Dons under hans år i European Le Mans Series. Brænder for den gode historie og de skæve vinkler.

Leave a Reply