Frederik Vesti har fået tre pladsers straf på gridden til weekendens første heat i Formel 3 på Hungaroring i morgen.

Straffen kommer efter banens stewards vurderede, at danskeren kørte for langsomt på en udomgang og derfor var til ulempe for konkurrerende køreres forsøg på at sætte tider. Vesti kvalificerede sig som syver. Han tager straffen i første løb, og derfor får han lagt tre pladser til den startposition som nummer seks, han har i morgen, lørdag.

Annonce:

Pole position gik til Arthur Leclerc, som virkelig fandt melodien og satte hurtigste tid af alle, efter monegaskeren gennem denne sæson har kæmpet noget med netop sine kvalifikationer. Her slog Leclerc norske Dennis Hauger med marginale 0,089 sekund, og den mesterskabsførende nordmand starter derfor som toer, mens Jack Doohan fra Trident starter P3 i søndagens tredje og sidste løb.

Leclerc har desuden også en straf på kontoen, men den får han ligesom Vesti i første løb. Banen i Ungarn var meget varm, og det var derfor et fåtal af kørere, der fik noget ud af deres sidste forsøg, men én af dem var Jonny Edgar, der tog 12. bedste tid og derfor har pole position i weekendens første løb i morgen i kraft af reverse grid.

Race 1 køres i morgen, lørdag, klokken 10.35.

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Leave a Reply