Frederik Vesti sikrede sig fredag et fornuftigt udgangspunkt til dagens løb i Formel 3 på Mugello. Fjerde startposition blev via en straf til Logan Sargeant blev til tredje position på gridden.

Vesti kørte et meget modent og velovervejet løb, hvor han frem til den afgørende fase lod polesitter Lirim Zendeli og HWA Racelabs Jake Hughes kæmpe – og derved brænde deres dæk af.

Annonce:

Fighten mellem Zendeli og Hughes stod på i godt halvdelen af løbet, mens Vesti i tredje position hele tiden fulgte godt med.

Vesti gik forbi Hughes, men mistede føringen på næstsidste omgang, da Hughes gik forbi i banens første sving. Svaret fra Vesti kom imidlertid prompte, og på sidste omgang tog han føringen tilbage på langsiden ned mod start og mål – og derfra kunne ingen forhindre danskeren i at tage sæsonens tredje gevinst i F3 – og i øvrigt flere sejre end nogen anden i denne sæson.

SCARPERIA, ITALY – SEPTEMBER 12: <> during the Formula 3 Championship First Race at Mugello Circuit on September 12, 2020 in Scarperia, Italy. Foto: FIA F2/Mark Thompson/Getty Images

Helt lige i toppen

Mens Vesti sikrede sig selv og Prema gode point, så gik det knapt så godt med pointhøsten i den anden side af Prema-garagen. Logan Sargeant tog sjettepladsen i løbet og bragte sig á point i føringen af mesterskabet, hvor han er i direkte konkurrence med sin anden holdkammerat fra Prema, nemlig Oscar Piastri. Piastri fik ikke rigtigt gang i udbyttet på Mugello lørdag, og må med en 11. plads ud at kæmpe for sit mesterskab i morgen, søndag.

Samlet deler Piastri og Sargeant føringen med 160 point, mens Théo Pourchaire fra ART Grand Prix har 151. Frederik Vestis sejr bringer ham op fra sjette- til fjerdepladsen i tabellen med 142,5 point – og det giver ikke mindst Frederik Vesti gode chancer for at tage kampen op mod især Théo Pourchaire om en samlet plads på podiet i år.

Det hele bliver afgjort søndag formiddag med løbsstart klokken 10.25.

 

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Leave a Reply