Fuld dramatik: Sæsonpremieren i TCR Denmark blev en dobbeltsejr til GMB Motorsport

PPSUN (3)

2022-sæsonen af TCR Denmark fik et særdeles dramatisk åbningsløb, da finalen blev afgjort efter en skrivebordsstraf til tyske Mike Halder fra TPR Motorsport.

Finaleheatet startede allerede dramatisk med et stor crash, som sendte LM Racings Kenn Bach på tværs af gridden og efterfølgende i barrieren, efter at nordjyden var blevet ramt bagfra. Det udløste en safetycar, som senere skulle vise sig afgørende.

Mike Halder havde farten med sig i sæsonpremieren på Padborg Park, men en tidsstraf kostede muligheden for en debutsejr. Foto: TCR Denmark

I genstarten af finaleheatet kommer Mike Halder bedst fra start og kører side om side med Kasper H. Jensen ned mod første sving – og Mike Halder kommer forbi og overhaler Kasper H. Jensen.

Overhalingen blev kort efter takseret til en stop and go-straf for overhaling i gul flagzone, men før Mike Halder havde taget straffen var denne trukket tilbage. Det gjorde, at finalen Men finalen fik et efterspil, for overhalingen endte i sidste ende med at blive takseret til en straf alligevel.

GMB Motorsports Gustav Birch havde en fantastisk sæsonpremiere. Udover at tage sin første heatsejr i 2. heat på Padborg, så endte Birch også på podiet og tog sejren i U25-mesterskabet. Foto: TCR Denmark

Mike Halder kørte heatet hjem og krydsede målstregen først – fulgt af Kasper H. Jensen, Gustav Birch og Nicolai Sylvest.

Der blev nedlagt protest og efter en længere evaluering af dommerne blev Mike Halder igen tildelt en stop-and-go straf, som blev konverteret til en 20 sekunders straf eftersom heatet var overstået. Det sendte Mike Halder ned på en 10. plads og betød, at GMB Motorsports Kasper H. Jensen kunne erklæres som vinder med teamkammerat Gustav Birch som nummer to og Green Developments Nicolai Sylvest som nummer tre.

Champagne på podiet – Kasper H. Jensen vinder premieren i Padborg foran Gustav Birch og Nicolai Sylvest. Foto: TCR Denmark

Tyske Mike Halder, der vandt TCR Spain i 2021 og som også kører i TCR Europe i 2022 hvor han aktuelt er nummer tre, fik dog markeret sig som en klar udfordrer til den forsvarende TCR Denmark mester Kasper H. Jensen. En duel, der bliver spændende at følge i resten af sæsonen. Jacob Mathiassen fra Insight Racing rundede weekenden af med en fjerdeplads i sin Alfa Romeo, mens René Povlsen og Michael Markussen runder top seks af.

Gustav Birch fører U25 mesterskabet.

Meteor Racing fik en stærk premiere med de nye Audi RS3 LMS i Trofeo-klassen. Her er det Allan Kristensen foran René Povlsen. Foto: TCR Denmark

Trofeo-sejr til Meteor Racing

Den generelle top 5-placering i finalen blev også en understregning af, at Meteor Racings René Povlsen og Allan Kristensen fik en rigtig god debut med deres to nye Audi RS3 LMS TCR, som for alvor har trukket det tyske mærke ind i TCR Denmark.

Meteor tog sejren i heat 1 og 2 henholdsvis ved René Povlsen og Allan Kristensen, mens Kenn Bach i begge tilfælde blev nummer to, og nordjyden fik derfor også skudt godt gang i pointkontoen indtil crashet i starten af finalen satte et ærgerligt punktum for en inden da lovende sæsonstart for LM Racing i Trofeo.

I stedet tog Johnny Vejlebo stafetten op og sikrede sig selv og Brian Madsen Sport en flot sæsonstart med en tredjeplads i Trofeo-finalen.

TCR Denmark er tilbage om tre uger den 28-29. maj når det går løs til årets anden afdeling på Ring Djursland. Løbet kan naturligvis følges live på TCR Denmarks Youtube, hvor du ligeledes finder endnu flere klip og sammendrag fra denne weekend, ligesom du kan se eller gense alle tre heats.