Nordjyske High Class Racing annoncerede sidst i november, at de får debut i den amerikanske IMSA-serie, når det sidst i januar går løs med Rolex 24 at Daytona. Dengang blev det ikke meldt ud, hvem der skulle køre teamets Oreca 07 Gibson, men det er netop blevet annonceret.

Det er netop blevet præsenteret – Anders Fjordbach og Dennis Andersen får på Daytona selskab af ingen ringere end Robert Kubica og den østrigske DTM-kører fra Audi, Ferdinand Habsburg.

Annonce:

Dermed bliver det en relativt ny oplevelse med langdistanceløb for i hvert fald Kubica og Habsburg. Men den polsk/østrigske duo er dog ikke helt på bar bund. Kubica kørte for et par år siden Dubai 24 Hours, mens Habsburg i fjor kørte sit første 24 Hours of SPA med Audi.

Således tager High Class Racings Oreca sig ud, når det går løs i Daytona senere denne måned. Grafik: HCR

I en pressemeddelelse fra High Class Racing siger Robert Kubica:

– Jeg er glad for den her mulighed fra High Class Racing. Det bliver en helt ny udfordring og oplevelse for mig, for jeg har primært haft fokus på sprintløb gennem min hidtidige karriere. Det bliver dog ikke mit første 24-timersløb, for jeg kørte det i Dubai for et par år siden, men vi måtte desværre udgå med tekniske problemer, forklarer han og fortsætter:

– Det kræver en helt anden tilgang med langdistanceløb. Du deler bilen med holdkammeraterne, og jeg ser frem til at kæmpe sammen med dem gennem løbet til vi forhåbentlig også når det ternede flag. Bilen er ny for mig – det bliver mit første løb i en Oreca LMP2, men jeg håber det bliver en glat overgang til bilen. Jeg er virkelig spændt over den her nye mulighed og jeg ser frem til den!, forklarer Kubica.

Fjordbach og Andersen ser frem til Daytona

At holdet nu er sat glæder begge High Class Racings faste, danske kørere, Anders Fjordbach og Dennis Andersen.

– At køre Daytona bliver en kæmpeoplevelse for mig og for hele teamet. Jeg kørte Sebring tilbage i 2019 og har villet tilbage til IMSA siden da. IMSA er ægte racing på nogle fede baner, og det ser jeg virkelig frem til, forklarer Anders Fjordbach.

Dennis Andersen tilføjer:
– Rolex 24 at Daytona er én af de helt store, og jeg kan ikke forestille mig en bedre måde at åbne 2021 på end med det hold her. Det bliver en fantastisk opvarmning til FIA WEC, hvor jeg også får chancen for at vænne mig til de nye motorer i det, der helt sikkert bliver et godt og konkurrencedygtigt løb, forklarer Andersen.

Daytona 24h 2021 køres i weekenden 30-31. januar, mens der er test og opvarmningsløb weekenden før. Alt det og meget mere dækker vi naturligvis her på Boxengasse.

High Class Racing offentliggør deltagelse i Rolex 24 at Daytona!

Husk også, at vi har samlet en stor guide til IMSA i 2021 – og her finder du selvfølgelig alt, du skal vide for at følge med i Rolex 24 at Daytona senere denne måned!

Guide: Alt du skal vide om IMSA Weathertech Sportscar Championship

Annonce:

Forfatter: Kim Gripping

Motorsportsfotograf og forhenværende PR-ansvarlig for flere kørere og teams i ind- og udland, blandt andet Morten Dons under hans år i European Le Mans Series. Brænder for den gode historie og de skæve vinkler.

Skriv et svar