Årets Rolex 24 at Daytona var et af de få løb, der nåede at blive kørt, inden alt lukkede ned på grund af coronavirus. Det fik naturligvis også IMSA til at revurdere årets kalender, og det har medført store ændringer – herunder, at 12 hours of Sebring, som skulle have været kørt i marts måned nu er at finde som sæsonfinalen i november.

Fredag godkendte IMSA nemlig en ny, revideret kalender. I det store hele har man formået at lave en spændende og varieret kalender, som trods den meget pressede tidsramme stadig giver en god og varieret kalender i staterne.

Annonce:

Går alt som amerikanerne håber, så er man tilbage med i juli, og uden tilskuere ved de i hvert fald to første afdelinger.

Første afdeling er således også en nyskabelse – et sprintløb på Daytona. Det er første gang siden 2009, at man i IMSA har et sprintløb på Daytona. Det bliver første afdeling den 3-4. juli, og føles af et nyt løb på Sebring den 17-18. juli.

Årets afdeling i Canada på Mosport udgår desuden.

IMSA’s præsident, John Doonan, siger i en udsendt pressemeddelelse følgende:

– Vi, IMSA, vil gerne takke alle vores samarbejdspartnere for at have været med på vognen og for at have hjulpet os med at lave en ny kalender af gode løb. Prioritet 1 har siden marts været at komme tilbage på banerne så sikkert og hurtigt som muligt, og det er denne nye kalender et fysisk bevis på. Vi sætter stor pris på den tålmodighed og det samarbejde, som vores samarbejdspartnere har vist os, og vi ser alle enormt frem mod at kunne køre løb igen denne sommer.

Dermed vil årets kalender komme til at se således ud:

25-26. januar Rolex 24 at Daytona (Fuldt felt)
3-4. juli: Daytona sprint (DPi, GTLM, GTD) (2 timer 40 min)
17-18. juli: Sebring sprint (Fuldt felt) (2 timer 40 min)
31. juli-2. august: Road America (Fuldt felt) (2 timer 40 min)
21-23. august: Virginia International Raceway (GTLM, GTD) (2 timer 40 min)
4-6. september: Laguna Seca (Fuldt felt) (2 timer 40 min)
25-27. september:  Mid Ohio (DPi, GTLM, GTD) (2 timer 40 min)
1-4. oktober: Watkins Glen (Fuldt felt) (6 timer)
14-17. oktober: Petit Le Mans, Road Atlanta (Fuldt felt) (10 timer)
30-31. oktober: Lime Rock Park (GTLM, GTD) (2 timer 40 min)
11-14. november: 12 Hours of Sebring (Fuldt felt) (12 timer)

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Leave a Reply