Indy Pro 2000: Christian Rasmussen forøgede mesterskabsføringen

Denne artikel er en kort opfølgning på den forgange weekend i det amerikanske, hvor Christian Rasmussen endnu engang formåede at forøge pointdifferencen i mesterskabet, således han nu fører med 39 point foran Braden Eves.

Den nu 21-årige Christian Rasmussen har en god historik på Mid-Ohio, hvilket vi kom omkring i vores seneste interview med Rasmussen som du kan læse her.

I den forgange weekend tilføjede han yderligere til de statistikker, med endnu en pole-position og en enkelt sejr. Derudover blev det til en femteplads i andet løb. Sammenlagt fik Rasmussen 50 point med fra weekenden, hvorimod Rasmussens største konkurrent, Braden Eves, kun tog 29 point med fra Mid-Ohio.

– Mid-Ohio har historisk set altid været en stærk bane for mig, så med sejren på Road America gik vi ind i weekend med stor selvtillid om at vi nok skulle være hurtige, skrev Christian Rasmussen til Boxengasse.dk

Rasmussen er i front i kørermesterskabet og JHDD er treer i teammesterskabet. Foto: Gavin Baker Photography/Road to Indy

Kvalifikationerne – Rasmussen med weekendens hurtigste tid
Christian Rasmussen tog pole-position i første kvalifikation, som definerede startrækkefølgen til weekendens første løb. Hunter McElrea tog pole-position i den anden kvalifikation, som definerede startrækkefølgen til det andet løb.

Med endnu en pole-position, kan Rasmussen nu skrive på CV’et, at han har startet forrest tre gange i denne sæson. Med tiden på 1:17.508 var Rasmussen mere end 0,4 sekunder hurtigere end Petrov på P2.

Løb 1 – Artem Petrov jagtede Rasmussen til stregen
Kun 0,967 sekunder delte Christian Rasmussen og Artem Petrov da de kørte forbi målflaget i løb 1. Russiske Petrov havde jagtet Ramussen igennem hele løbet, men måtte til sidst kun træde op på andenpladsens skammel på podiet.

Rasmussen fik en god start, efterfulgt af Petrov og Abel som hurtigt kom forbi McElrea. Allerede på første omgang måtte dobbelt gule flag dog frem, som et resultat af Manuel Sulaiman som kørte af banen og sad fast i gruset i sving 4.

Ved genstarten fik både Rasmussen og Petrov en god start, mens McElrea igen kom forbi Abel, i hvad der blev til en løbslang kamp om tredjepladsen. De to i front var så identiske med henblik på løbspace, at de i et kort øjeblik maksimalt var 1,9 sekunder fra hinanden. Danske Rasmussen fik også bonuspoint for løbets hurtigste omgang.

På podiet i løb 1 var Christian Rasmussen (P1), Artem Petrov (P2) og Jacob Abel (P3).

Fra Venstre: Artem Petrov, Christian Rasmussen og Jacob Abel. Foto: Gavin Baker Photography/Road to Indy

Løb 2
Præcis som i det første løb, så havde Artem Petrov jagten sat ind på førstepladsen, som dog denne gang var Hunter McElrea og ikke Christian Rasmussen som i løb 1. Han formåede endnu engang at være tæt på gearkassen af den forankørende, kun 0,749 sekunder fra McElrea ved det ternede flag.

– Det tog lidt lang tid at få rigtig varme i dækkende på de første omgange af race 2 så der smuttede desværre 2 Juncos biler forbi mig på de første par omgange. Da jeg så begynder at få rigtig fart i bilen, er det nærmest allerede for sent grundet at Mid-Ohio stort det er umulig at overhale på i de slags biler vi kører, tilføjede Rasmussen.

– Vigtigst af alt er at vi igen forøgede mesterskabsføringen. Lidt efter lidt kommer vi tættere på målet som er at vinde mesterskabet. Fokus er nu at bibeholde den føring og bare køre sikre point hjem resten af sæsonen, afsluttede han.

På podiet i løb 2 var Hunter McElrea (P1), Artem Petrov (P2) og Kyffin Simpson (P3).

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Se eller gense sessionerne fra weekenden herunder!

1. Kvalifikation (Spol frem til 38:00):