Indy Pro 2000 weekenden er ovre, og det er svært ikke at være fornøjet hvis man hedder Christian Rasmussen. Den unge dansker vandt første løb i weekenden med 0,071 sekunder foran Braden Eves, samt weekendens sidste løb 0,639 sekunder foran Reece Gold. Weekendens andet løb blev ikke som forventet, da han kæmpede med et defekt tændrør som var skyld i at han sluttede løbet på niendepladsen.

Braden Eves derimod var på podiet i alle tre løb, to andenpladser og en enkelt tredjeplads i det sidste løb er årsagen til at den unge amerikaner stadig er øverst i mesterskabsstillingen. Eves har i skrivende stund 171 point i bagagen, Rasmussen har 168 point og Petrov har 144 point.

Annonce:

Lørdagens løb bød på rigeligt drama og genstarter. Artem Petrov sluttede øverst på podiet. Foto: Gavin Baker Photography/Road to Indy

Lørdagens første løb bød på rigeligt drama. Vejret var så køligt at officials tillod at kørerne tog en ekstra opvarmningsomgang for at få varme nok i dækkene. Christian Rasmussens problem med et tændrør var, som nævnt ovenfor, skyld i han startede løbet efter et par omgange. Reece Gold bremsede meget sent ind i sving 1 i et forsøg på at holde Eves bag sig, men det resulterede i at han tvang Eves ud i afkørselsbanen hvorefter Gold selv kørte ud på græsset og spandt. Påstyret udnyttede Kyffin Simpson, som fra femtepladsen kæmpede sig vej helt op til førstepladsen inden de gule flag kom frem, som resultat af at Gold sad fast på det dugvåde græs. Petrov kom dog forbi Simpson allerede i første sving efter genstarten, ligeså gjorde hans teamkammerat Eves efter endnu en genstart som resultat af et uheld i midterfeltet.

Lørdagens andet løb bød slet ikke på det samme drama som dagens første. Gold startede for tredje gang i pole-position, men en sen nedbremsning fra Rasmussen var skyld i at danskeren tog førstepladsen allerede efter sving 1. Reece Gold formåede dog at følge med hele løbet, hvortil han også forsøgte adskillige gange at komme forbi Rasmussen, men det lykkedes ikke. 0,639 sekunder var der mellem de to unge herrer da målflaget blev viftet.

Reece Gold havde pole-position til alle tre løb i denne weekend, hvilket tildelte ham tre yderligere bonuspoint. Kørernes hurtigste tid i kvalifikationen bestemmer sartopstillingen til løb 1, kørernes andenhurtigste tid bestemmer startopstillingen i løb 2, og slutteligt, kørernes tredjehurtigste tid bestemmer startopstillingen i løb 3. Både Eves, Rasmussen og Petrov tog ét point hver for flest første omgange samt Rasmussen tog et yderligere point for hurtigste omgang i løb 2.

Med to sejre på én weekend, er det svært ikke at være slemt tilfreds med udfaldet. Foto: Gavin Baker Photography/Road to Indy

”Vi er generelt meget tilfredse med vores performance på Indianapolis, både teamet og jeg selv. Det har altid været et svært event for os, men vi viste alle at vi også kan være hurtige her. Man kan kun være tilfreds med to sejre og at vi hentede et point på førstepladsen i mesterskabsstillingen, til trods for vi havde et mekanisk problem i løb 2. Nu er det tilbage til arbejdet og fuldt fokus på det første ovale løb i år på Lucas Oil Raceway.” udtalte Christian Rasmussen til IndyPro2000.com.

Mesterskabsstillingen efter 7. runde i sæsonen (ud af 18)

  1. Braden Eves, 171 point
  2. Christian Rasmussen, 168 point
  3. Artem Petrov, 144 point
  4. Reece Gold, 137 point
  5. Hunter McElrea, 125 point
  6. Enaam Ahmed, 100 point
  7. Colin Kaminsky, 91 point
  8. Manuel Sulaiman, 90 point
  9. Kyffin Simpson, 88 point
  10. Jacob Abel, 88 point

Næste løb i serien køres d. 27-28. maj på Lucas Oil Raceway (Ovalbane)

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Annonce:

Forfatter: Nicolai Hald

Jeg er en 23-årig ung vestjyde der på nuværende tidspunkt prøver kræfter som nordjyde, da jeg er bosat i Aalborg. Jeg interesserer mig enormt meget for motorsport, hvilket også er grunden til jeg er at finde som skribent på Boxengasse.dk. Mit fokus er primært på Formel 2, Formel 3 samt af og til Formel 4.

Skriv et svar