I onsdags kom det frem at den danske Formel 4-mester Conrad Laursen har skrevet kontrakt med Prema Powerteam med målet om at vinde det italienske Formel 4-mesterskab.

Til trods for en halvamputeret sæson i Danmark grundet Covid-19 situationen føler Conrad Laursen sig klar til endnu et mesterskab.

Annonce:

”Jeg føler jeg har lært mange af de basisting der er ved Formel racing og det kan jeg tage med videre til Prema i år og prøve at udvikle mig lidt mere og prøve at gå efter mesterskabet igen i år i det italienske Formel 4-mesterskab,” udtalte han til Boxengasse.

Inden man når til at køre formel bil, har man ofte kørt en del karting. Det har unge Conrad Laursen også, og især kørestilen mener han man skal vænne sig til.

”Hvis du rammer nogen i en Formel-bil, så er dit løb ovre ni ud af 10 gange, hvorimod i gokart, hvis du ikke ramte nogen eller lige markerede at du var der så kunne det nogle gange være svært at vinde et løb. Så det var helt klart det med at skulle tænke på ikke at smadre bilen. Også bare kørestilen generelt, en Formel-bil er meget anderledes end en gokart, du skal gøre nogle andre ting for at køre hurtigt i F4-bilen kontra gokarten,” forklarede den unge Formel 4-mester.

Conrad Laursen sig klar til nye udfordringer ovenpå sejren i det danske Formel 4-mesterskab. Foto: Boxengasse Media – Motorsport Photo & PR

Når den kommende sæson går i gang, er det ikke første gang Conrad Laursen sidder i Prema Powerteams Formel 4-bil. Han testede blandt andet med Prema Powerteam på Imola i november, netop med henblik på det italienske Formel 4-mesterskab. Erfaringerne fra Danmark var en stor fordel til den test.

”Det har helt klart hjulpet mig at jeg allerede havde kørt en del Formel 4 inden testen og inden den kommende sæson generelt. Selvom det er to forskellige biler og motorer så er det stadig samme måde man skal køre bilen på. Man fjernede lige nogle timer fra den tid hvor man normalt skulle lære bilen at kende, fordi man allerede kendte den hjemmefra. Så man var klar til at presse på fra starten,” tilføjede Conrad Laursen.

Selvom den unge dansker har øjnene direkte efter det titlen i Italiens Formel 4-mesterskab, kan der også blive mulighed for nogle afdelinger i den tyske Formel 4-serie.

”Jeg ved ikke hvilke afdelinger det bliver, det kommer lidt an på hvordan skemaet ender og hvordan det passer ind i det hele med test. Det er primært det italienske mesterskab jeg har fokus på med nogle få tyske runder også. For eksempel har det tyske mesterskab en afdeling på Red Bull Ring inden en italiensk afdeling, så det kører man typisk som et opvarmningsløb,” afsluttede Conrad Laursen.

Annonce:

Forfatter: Nicolai Hald

Jeg er en 23-årig ung vestjyde der på nuværende tidspunkt prøver kræfter som nordjyde, da jeg er bosat i Aalborg. Jeg interesserer mig enormt meget for motorsport, hvilket også er grunden til jeg er at finde som skribent på Boxengasse.dk. Mit fokus er primært på Formel 2, Formel 3 samt af og til Formel 4.

Skriv et svar