Én af Japans fremmeste kørere siger farvel, når FIA WEC kører sæsonfinalen i den kommende weekend. Det er Kazuki Nakajima, som har valgt at stoppe karrieren på højeste niveau. 

Og meget passende er det med muligheden for at lukke karrieren med en ny VM-titel, for sammen med Sebastien Buemi og Brendon Hartley fører Nakajima nemlig VM. Karrierestoppet betyder dog ikke at Nakajima er fortid hos Toyota Gazoo Racing – den 36-årige japaner fortsætter som en del af teamet og bidrager fremover i udviklingen af bilerne fra Toyota. 

Annonce:

Undervejs er det blevet til tre Le Mans-sejre og VM-titlen i 2018/19 for Nakajima, som har kørt 58 løb i WEC og vundet de 16. Toyota skriver samtidigt, at de forventer at præsentere 2022-lineuppet i de kommende uger. 

– Det har været en stor ære at køre for Toyota Gazoo Racing i ni sæsoner, og jeg føler mig så heldig over at have vundet løb, mesterskaber og Le Mans med så dygtige og passionerede kolleger. Teamet er som en familie, og jeg er klar til en ny æra i min karriere ligesom WEC’s Hypercars er på vej ind i en ny med mange nye fabrikanter. Jeg vil fortsat supporte teamet og ser frem til en ny og spændende tid for langdistanceracing, siger Kazuki Nakajima i Toyotas pressemeddelelse.

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Leave a Reply