Årets Le Mans er allerede flyttet til august, men får i år et program over fem dage snarere end det ekstremt komprimerede program på fire dage vi så i fjor. Og i modsætning til 2020 er der fortsat en testdag linet op – den blev i 2020 aflyst.

Udover programmet har ACO også givet en anelse mere information om løbet – ambitionen er naturligvis at afholde et event på så sikker baggrund som det overhovedet kan lade sig gøre, og planen er nu, at arrangørerne i maj vil komme med mere information om mulighederne for at få tilskuere på lægterne såvel som selve løbsprogrammet og billetsalget.

Annonce:

I forhold til programmet har ACO med en pressemeddelelse her til formiddag beskrevet, at der er teknisk kontrol den 13-14. august i forbindelse med testdagen søndag den 15. august, og denne tekniske kontrol vil gælde for både testdag og for selve løbet.

I løbsugen er der desuden en stribe ændringer, for her køres der fri træning onsdag den 18. august fra 14.00.

Hyperpole, den nye shootout-kvalifikation, som fik premiere i 2020 er med igen, og den køres torsdag mellem 21.00 og 21.30, hvor 24 biler er i direkte duel om pole position i de respektive klasser.

Supportprogrammet bliver desuden stort i år – to løb i Road to Le Mans er som altid på planen, mens de får selskab af Porsche Sprint Challenge France og Endurance Racing Legends, som er et klassikerløb for de nyere biler fra 90’erne og 00’erne. Fredag er der desuden heller ikke stille på banen i år, for her køres et nyt femtimersløb, Fun Cup.

Årets Le Mans starter lørdag den 21. august klokken 16.00, og det mere præcise program vil ifølge pressemeddelelsen følge i maj.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Annonce:

Forfatter: Kim Gripping

Motorsportsfotograf og forhenværende PR-ansvarlig for flere kørere og teams i ind- og udland, blandt andet Morten Dons under hans år i European Le Mans Series. Brænder for den gode historie og de skæve vinkler.

Skriv et svar