NTT Indycar Series indleder i denne uge de første testdage forud for Indianapolis 500, også kendt som Indy 500, der får grønt flag søndag d. 29. maj. Begivenheden er episk, vild og én af de største på motorsportskalenderen hver år. I år bliver den med dansk deltagelse i form af Christian Lundgaard, der tørner ud for Rahal Letterman Lanigan Racing.

Nye liverys som optakt

I NTT Indycar Series er one-off liverys meget populært og det er sjældent, at man ser en kørers normale livery i mere end et par runder om året. Indianapolis 500 er uden tvivl sæsonens største begivenhed, og derfor er de nye liverys bestemt ikke en undtagelse når feltet rammer legendariske Indianapolis Motor Speedways ovallayout. Christian Lundgaard var som den første klar med et Indy 500-livery som han også brugte under Texas’ XPEL 375, men også skal tages i brug til sæsonafslutningen på Laguna Seca 9.-11. september.

Annonce:

Tony Kaanans (Chip Ganassi Racing) livery

Josef Newgardens (Team Penske) livery

Arrow McLarens SPs (Felix Rosenqvist, Pato O’Ward og Juan Pablo Montoya) liverys

Selve testdagen

Deltagerne var delt op i små grupper. Først veteranerne, der betyder de erfarne kørere, derefter rookies og til sidst alle 32 deltagere samlet – alle tre grupper i tre forskellige sessioner. Der var fra morgenstunden i Indianapolis lagt op til ustadigt vejr, og det grønne flag på den indledende session blev udskudt med hele 90 minutter. Det klarede heldigvis op, men det betød ikke færre udfordringer. Grundet en våd pitroad blev træningen afbrudt og stoppet før tid – vi nåede dog at se et par timers træning alligevel.

Scott Dixon fra Chip Ganassi Racing toppede testdagen med en gennemsnitshastighed på 365.622 km/t. Når Indycar gæster ovalbaner måles der på gennemsnitshastighed fremfor tidstagning, uanset om det er test, træning, kvalifikation eller løb – der bliver dog også målt omgangstider, men det er gennemsnitshastighederne der bliver taget i brug, står på tv-grafikkerne og nævnt i medierne.

For Andretti Autosports Colton Herta og Meyer Shank Racings Helio Castroneves sluttede testdagen før tid, da de på en glat bane begge lavede et uheldigt spin og udgik i væggene. Flere kørere havde problemer med kontrollen af deres racer i de glatte sving, og det gav problemer, der i sidste ende betød en afbrudt test, som ikke blev genoptaget. Ifølge race control var det ikke sikkert at køre videre i vejrforholdene.

Hélio Castroneves’ racer efter en tur i barrieren. Han går begivenheden i møde som forsvarende vinder, og har hele fire af slagsen (Indianapolis 500-titler, red.) på sit CV Titelforsvaret startede dog med en tur i barrieren for brasilianerne. Foto: Matt Fraver/Penske Entertainment

Rookiesessionen blev med dansk deltagelse i form af Christian Lundgaard, men der var ikke meget danish dynamite over østjyden som sluttede sidst i sessionen. Til gengæld var der et hold der overraskede. Holdet, der i denne sæson kun tager del i Indianapolis 500 af alle løb i NTT Indycar Series-sæsonen, er Dreyer & Reinbold Racing der med Santino Ferrucci og Sage Karam på holdet kunne se sig godt tilfreds med resultatet. Ferrucci ramte en tredjeplads i den første session og Sage Karam en fjerdeplads i rookiesessionen.

Her på Boxengasse har vi samlet et overblik over de to testdage. Læs mere her!

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/Gæst også vores nye gruppe om Christian Lundgaards Indycar-eventyr her!

Annonce:

Forfatter: Johan Moestrup

Jeg er en 17-årig skoleelev bosat i det østjyske, med kæmpe passion for motorsport. På Boxengasse er mit fokus primært på NTT Indycar Series og Formel 3 samt danskere i udlandets Formel 4 og Formel 5 - dertil følger jeg også endurance racing tæt.

Leave a Reply