Malthe Jakobsen har for alvor rettet sigtet mod en professionel karriere i prototyperacing, og er i år at finde i European Le Mans Series for schweiziske COOL Racing samt Michelin Le Mans Cup for samme team. Det schweiziske team anføres af teamchef Nicolas Lapierre, der blandt andet er tidligere fabrikskører for Peugeot og Toyota, og som blandt andet har fire Le Mans-sejre i LMP2 på sit CV.

2022-sæsonen kommer for Malthe Jakobsen til at byde på et gensyn med European Le Mans Series (ELMS) og LMP3-klassen, hvor han sammen med sin ene medkører fra sidste sæson, britiske Michael Benham, skal køre med amerikanske Mo Smith i en Ligier LMP3-prototype. Derudover kommer Malthe til at deltage i supportklassen Michelin Le Mans Cup sammen med Smith.

Annonce:

– Der bliver travlt til løbene i år. Teamet har bedt mig om både at køre ELMS-løbene og de to timer lange supportløb i Michelin Le Mans Cup. Det er en kæmpe mulighed for mig, for det giver både endnu flere kilometer i benene i løbet af sådan en weekend, og så betyder det at jeg igen i år er at finde i Road to Le Mans-opvarmningsløbet før selve 24 timers-løbet starter, fortæller Malthe Jakobsen her til morgen i en pressemeddelelse.

Nicolas Lapierre og Malthe Jakobsen er begge i ilden på Daytona den kommende weekend – og de fortsætter under samme tag i ELMS og Michelin Le Mans Cup med Lapierre som teamchef i år.

Derudover er der også lagt op til, at den 18-årige thybo skal gøres klar til næste trin på stigen, nemlig LMP2:

– Teamet har en meget konkret intention om at jeg skal rykke op i deres LMP2-racer i European Le Mans Series næste år. Det kræver selvfølgelig at jeg lever op til deres ambitiøse forventninger i år, men det er et mål, som vi i fællesskab arbejder hen imod. Det betyder også, at jeg allerede i år får en håndfuld testdage i LMP2-raceren for at være ordentligt forberedt næste år, forklarer Malthe Jakobsen.

For Malthe Jakobsen er samarbejdet med Mo Smith og Michael Benham allerede i fuld gang, og ambitionen er klar – COOL Racing skal kæmpe med om sejrene i årets ELMS og Michelin Le Mans Cup.

– Kørerbesætningen er skarp – rigtig skarp. Jeg har allerede arbejdet med teamet ved et par lejligheder, og det er dygtige folk med masser af viden og erfaring. Vi kommer til at være med i den sjove ende af feltet i år, og vi kommer også til at kæmpe med om sejrene – det er jeg ikke i tvivl om, afrunder han.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Leave a Reply