Han gjorde det i 2019 – og gentog det i dag. Maro Engel og Haupt Racing Team er svære at slå, når det kommer til superpole-formatet ved Nürburgring 24h, for med sin pole position fredag aften har Engel taget to i træk.

Lamborghini-teamet Konrad Motorsport var ellers toneangivende i første kvalifikationsrunde, og siden kom der regn til i de følgende, hvorfor Marco Mapellis tid fra torsdag stadig er weekendens hurtigste. Det lykkedes dog langt fra for Mapelli at gentage kunststykket, og Lamborghinien starter derfor som nummer 23, når det går løs i morgen.

Annonce:

Maro Engel og Haupt Racing Team var ikke forhåndskvalificerede, og tog derfor turen fra Top Qualifying 1 og hele vejen igennem, mens andre først stødte til i anden runde på baggrund af resultater fra sæsonens løb i Nürburgring Langstrecken Serie.

I anden runde gik Engel igen hurtigt ind og fik smidt tiden – en tid, der endte med at holde hele vejen – og også sessionens eneste under ni minutter i 8.57,884.

Samtidigt et godt lille comeback for Haupt Racing Team, som i aftes måtte lide den tort at se deres anden af tre Mercedes-AMG GT3-racere i SP9 blive smadret i kvalifikationen.

Maro Engel får selskab på første række af en Ferrari i form af Octane 126’s Ferrari 488 GT3 Evo, kørt af Luca Ludwig. Treer og firer blev også Mercedes – Raffaele Marciello tredjehurtigst for Getspeed Performance og Daniel Juncadella for 10Q Racing Team.

Mikkel Jensen og Team Walkenhorst Motorsport åbner årets N24 fra 9. position med en tid sat af norske Christian Krognes.

Udenfor Top Qualifying starter Four Motors’ Porsche Cayman med #420 og Henrik Bollerslev som en del af teamet som toer i klassen for alternative brændstoffer og nummer 58 generelt.

Nicolaj Møller Madsen og Allied Racing GmbH åbner fra 46. position generelt og som toer i SP10, mens Giti Tires og WS Racings Audi R8 GT4 i SP8 med Jan Sørensen og Kristian Jepsen ombord åbner fra 67. position og som nummer to i klassen.

Rasmus Helmich og Sorg Rennsport åbner fra 4. pladsen i V2T og som nummer 92 generelt.

Optakt: Nürburgring 24h venter!

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Leave a Reply