2021-sæsonens to afgørende løb i ADAC TCR Germany bliver ét af dem, der vil blive husket i mange år frem. Martin Andersen blev én af hovedaktørerne, og efter lørdag at have leveret årets bedste løb og første sejr i den stærke, tyske serie, så lagde viborgenseren også ud med gode kort på hånden til søndagens afgørende løb. Men han måtte imidlertid så grueligt meget igennem inden årets sølvmedaljer i TCR Germany blev en realitet. 

Den afgørende overhaling på Albert Legutko lod vente på sig, men var det, der gjorde udslaget.

Andersen åbnede for anden gang denne weekend fra pole position, men nåede ikke gennem første sving, inden han blev skubbet af banen af sin nærmeste konkurrent ind i første sving, Marcel Fugel. Fugel fik en straf, men for Andersen var skaden sket, og sæsonfinalen kom derfor til at handle mere om opkørsel end at kæmpe om en ny tur på Nürburgrings podie. 

Annonce:

– Da den røde Honda kom op bag mig, kunne jeg godt se, hvad klokken var ved at slå. Jeg fik gang i bilen igen og fik sat jagten i gang, men det så godt nok sort ud lige der, forklarer Martin Andersen. 

Den vilde jagt gik fra start til mål på Nürburgring i svære vejrforhold. Løbet blev i forvejen udskudt knap en halvanden time på grund af tågen i Eifelbjergene.

Missionen lykkedes

Andersen begyndte straks at lukke hullet til de forankørende, og fik også til sidst hentet gruppen med Albert Legutko og Dominik Fugel, som lå og kæmpede om fjerdepladsen i løbet. Netop Dominik Fugel, holdkammerat til Marcel Fugel, var altafgørende at få indhentet, da han lå tre point efter Martin Andersen på andenpladsen i den samlede stilling inden starten. Og da Martin Andersen til allersidst i det 25 minutter lange heat kunne overhale Albert Legutko og sikre sig femtepladsen var årets sølvmedalje også en realitet – med en margin på bare ét point. 

– Jeg er helt vildt glad. Det var bare den vildeste rutsjebane af et løb at ende sæsonen på. Vi får virkelig valuta for vores vedholdende arbejde hele sæsonen, og det høster vi virkelig frugten af denne weekend. Jeg har lært utroligt meget hele sæsonen her, og jeg ser virkelig frem til at vise, hvad vi fortsætter udviklingen med i 2022, siger han og afrunder:

– Stor tak til hele Hyundai Team Engstler og til alle sponsorer og fans for den kæmpe opbakning vi har mødt hele vejen i år!

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Leave a Reply