Titelkampen i Formel 2 gik helt til sæsonens sidste løb mellem Callum Ilott og Mick Schumacher.

I sidste ende blev det med den kommende Haas-kører Schumacher som mester efter et løb, der til gengæld nærmere var til glemmebogen. I starten fik Schumacher låst hjulene i en duel med Daruvala og Ticktum, og Schumacher fik lavet et så stort flatspot, at han måtte køre i pit. Det blev rigtig dyrt, og var længe ved at koste ham mesterskabstitlen.

Annonce:

Men Callum Ilott kunne omvendt ikke udnytte den gyldne chance, som Schumachers fejl og pitstop var. Ilott lå en overgang fornuftigt til at kunne stjæle titlen i sæsonens sidste løb, men mod slutningen var englænderens dæk så overkørte, at han også måtte se sig selv falde tilbage i rækkerne til en tiendeplads.

Schumacher sluttede søndagens sprintløb i Bahrain som nummer 18, men eftersom Callum Ilott akkurat heller ikke lykkedes med at tage point, så var Schumachers føring nok til at sikre titlen.

For Christian Lundgaard blev lørdagens fejlslagne start i featureløbet et fortsat dyrt bekendtskab. Med en start helt nede som nummer 21 fik danskeren vist sin fart og fik kørt sig frem – en 12. plads blev facit for Lundgaard.

Suveræn sæsonfinale for Carlin

Sprintløbet blev til gengæld en fest for Carlin. Jehan Daruvala sluttede sæsonen med sin første sæsonsejr, mens Carlins anden kører, Yuki Tsunoda med en andenplads byggede videre på lørdagens feature race, hvor japaneren vandt.

Længe lå det ellers til, at Dan Ticktum skulle tage søndagens andenplads, men englænderen måtte i sidste ende se sig sat til vægs af Tsunoda på sidste omgang. Renaults Guanyu Zhou blev nummer fire, mens Robert Shwartzman blev femmer.

Carlin fik en perfekt sæsonafslutning og endte 1-2 i Bahrain – med Jehan Daruvala som sejrherre i sprintløbet, efter holdkammeraten Yuki Tsunoda lørdag vandt featureløbet. Foto: Rudy Carezzevoli/Getty Images

Schumacher mester samlet

I den samlede tabel er Mick Schumacher derfor mester med 215 point foran Callum Ilott med 201. Yuki Tsunoda var knusende tæt på sølvet med 200 point, mens Robert Shwartzman og Haas’ anden nye signing, Nikita Mazepin, blev nummer fem samlet. Christian Lundgaard endte som syver i mesterskabet.

Efter løbet var Schumacher først og fremmest skuffet over, at sæsonens sidste løb endte som det gjorde:

– Det var et ret spændende løb – men mine tanker er stadig på, at jeg er skuffet over, hvordan det gik. Uanset, så har vi gjort nok, set over hele året, til at have et skidt løb som det her. Det var alt andet end nemt i dag, siger han.

Men omvendt er der plads til at se både tilbage og frem:

– Jeg synes, det er vigtigt at gå videre til F1 som mester i Formel 2. Det er altid godt at have en mesterskabstitel på sit CV ind i F1. Jeg havde allerede en i F3, og nu også i F2 – et af de fremmeste mesterskaber at være i. At være i stand til at vinde mod så god modstand er godt – Dan Ticktum var i F3 dengang, og nu i år og alle duellerne med Ilott. Det har været en god udfordring, og jeg tror fuldt på, at man bliver en bedre kører af stærk modstand. Den filosofi tager jeg med mig i F1, siger Mick Schumacher til FIA Formula 2.

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Skriv et svar