Mikkel O. Pedersen fortsætter i år med italienske Dinamic Motorsport i GT World Challenge Endurance – og det i en ny og endnu stærkere satsning end endurance-debuten i fjor. Med GT World Challenge er sæsonens helt store mål atter 24-timersløbet TOTAL 24 Hours of SPA – og til sæsonen i år får struerboen selskab af ét af Porsches helt store esser, nemlig Porsches fabrikskører og dobbelte Le Mans-vinder Romain Dumas.

Dumas vandt Le Mans generelt i 2010 med Audi og siden i 2016 med Porsche – og i mellemtiden blev det også til sejr i GTE Pro i 2013 med sidstnævnte mærke.

Annonce:

Mikkel O. Pedersen debuterede i TOTAL 24 Hours of SPA i fjor. Løbet anses indenfor SRO som årets højdepunkt – og er selvsagt et løb, som danskeren ser frem til at give et nyt skud, efter det i 2020 endte med, at bilen måtte udgå efter et uheld.

Nu er Dumas en del af den bil, som Mikkel O. Pedersen også deler med italienske Andrea Rizzoli, og det er Mikkel O. Pedersens håb, at Dumas’ store erfaring kan give Dinamic Motorsport det sidste skub fremad:

– Med en ny teamkollega i Dumas er niveauet allerede sat højere fra start. Endurance er en fælles indsats, og hvis alle tre ikke gør arbejdet, så er man altså bare ikke med fremme. Og da specielt ikke i et felt som det her med over 50 biler til start, konstaterer han og tilføjer:

– Jeg er glad for at kunne fortsætte i langdistance i år. I 2020 blev det desværre ikke til så meget som håbet, men det satser vi på sker i år.

Fuld gang i forberedelserne

Mikkel O. Pedersen er i øjeblikket til årets første test med Dinamic Motorsport på Circuit de Catalunya i Spanien, og ser frem til at komme i gang med en sæson, der forhåbentligt kan bringe Porsche-teamet helt frem i rækkerne. Med et lidt svært 2020 in mente er det da også en forsigtigt optimistisk Mikkel O. Pedersen, som ser frem mod årets sæson, der begynder på Monza den 16-18. april.

– Vi vil vel alle gerne have pokaler… Ej, der er en del ting, som skal spille – men først skal man være sikker på køreropsætningen. Søsterbilen har været helt med fremme, og jeg ved, at jeg godt kan følge deres tempo fra sidste år. Jeg tror, at vi med et ekstra skud erfaring får nye muligheder – og at det kan hjælpe os med at finde det sidste på bilens setup, forklarer han til Boxengasse.

Husk, at du altid får det nyeste om dansk og international motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Skriv et svar